Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av JensaK
#1534314
Hej! Är det någon som haft liknade problem som i min bil?
Saker stängs av & på men det kan försvinna efter några omstarter ibland. Bilen beter sig lite underligt allmänt när det gäller el, radion går inte igång på radioläge och i radioläge så dör allt efter ett tag. Lamporna tänds också i inredningen såsom man skulle ta ur nyckeln. Något klickar i dörrpanelen såsom ett relä. Mätarhuset lyser inte upp och Park spärren i lådan släpper t.o.m (kan lägga i vxl utan broms när bilen håller på såhär. Allt började av vad jag tror en spark ovanför passagerare golvet, alltså ungefär där kupefläkten sitter.

Tacksam för alla möjliga svar! :-)

Här är en video på problemet:
av ryssvevolvon
#1534631
Jag har haft problem med min s80 när det regnat och varit blött ute, att bilen betett sig märkligt med elfel (blinkers som fått fnatt, panelbelysning m.m.)

Jag hade tänkt att, någon varm sommardag, när bilen är garanterat torr överrallt, att ta och försöka täta CEM på något sätt.

En video efterlyses på hur man kan motverka fukt i CEM. :-)


Dock vill jag tillägga att efter att ha kollat på din video, så ser det mer ut som du försöker starta bilen, eller hur? Då går min första tanke snarare på låg spänning i ditt batteri. Hur är skicket på ditt batteri? Laddar generatorn så som det skall?
Jag hade först laddat batteriet över natten (obs koppla ur batteriet från bilen). Om felet kommer tillbaka, byt batteri, om felet fortfarande består kan det vara generatorn som laddar dåligt.
av JensaK
#1534708
Jo en CEM tätnings instruktion hade varit fint.

(Osäker på hur man citerar dig så gör såhär)

så ser det mer ut som du försöker starta bilen, eller hur?
Tyvärr i videon är bilen konstant igång (om det var det du menade)

Batteriet och laddning:

Jo men absolut de var förstaplatsen på min undersöknings lista. Har tyvärr ett relativt fräscht batteri som testade bra hälsa på en batteritestare. Oavsett vad testaren sa så följde jag precis som ditt råd och laddade batteriet med det bortkopplat från bilen. I och med att jag kopplat bort batteriet över natten fick ju sig bilen en ”norskreset” men det åtgärdade tyvärr inte problemet. Men nu när det är torrt efter tvätten så försvann problemet när bilen var startad men ”radioläge” problemet kvarstår… lurt..
av ryssvevolvon
#1534766
Det kan ju vara så att det är elfel i radio. En nollställning med Vida-programmet hade nog också varit bra för att få se om det kommer någon felkod från radion.

Ja 200 miljarder som man tagit in hittills är[…]

EX90 vs Polestar 3?

Om du har tänkt behålla bilen en lä[…]

Extra tålig högtalarkabel är ju et[…]

OBD Tuning kan hjälpa dig med kloning. https[…]