Här kan ni klottra av er sport, politik, efterlysningar m.a.o offtopic!!!

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av VolvoB20
#1513720
vjohnj skrev: tor 29 sep 2022, 13:53 Detta är väl nått som Ryssland kommer använda sig av
" Biden said, “If Russia invades… again, then there will be longer Nord Stream 2. We will bring an end to it.”
When asked how he would do that, he responded, “I promise you we will be able to do it.”
LÄNK:
https://www.euronews.com/2022/02/08/us- ... nordstream
Men det målet var ju till stor del redan uppnått. Nordstream 2 är ju redan stoppad och får inte tas i bruk. 1.an är stoppad för underhåll och det var ytters tveksamt om Ryssland tänkte leverera någon gas över huvutaget till något land som stödjer Sanktionerna. Så Bidens mål var ju mer eller mindre redan klart. Det finns ju många fler sätt att stoppa något än att spränga det. Tex vägra handla.

Skulle något sprängas så är det väl gasledingarna till Ungern eller de vill ju handla?
Användarvisningsbild
av Allinug
#1513774
Är det miljöaktivister som gjort det då? Det är ju fossil gas som går i ledningen och fossila bränslen vill man ju gå ifrån. Man kan ju också inse att det är en stor risk att forsla denna typ av bränslen i havet. Östersjön tar ju skada av detta, det är ju visat nu. Kanske någon som tycker att den tiden är förbi, att använda fossil gas? Budskapet blir isåfall inte tydligare än så här.
Användarvisningsbild
av lennarte
#1513775
VolvoB20 skrev:Skulle något sprängas så är det väl gasledingarna till Ungern eller de vill ju handla?
Det går en gasledning på botten av Svarta Havet mellan Ryssland och den europeiska delen av Turkiet och vidare till Rumänien och Ungern. Kanske nästa mål??? Såg på TV i går om Frankrike, dom har byggt ut sin kapacitet på flytande naturgas så dom ska klara vintern om det inte blir "för kallt". Dom har även planering att bygga rör över Pyrenerena för att koppla ihop sig med Spannien/Norra Afrika. Såå, det finns saker att göra utan att bland in Ryssland. Problemet just nu med flytande gas är visst kapaciteten att "ta emot" tillräckligt med båtar till hamn.
Rätta mig om jag har fel, flytande naturgas transporteras inte i rör, utan bara i tank. Typ tankbåtar/bilar.
Användarvisningsbild
av Cotag
#1513807
Allinug skrev: fre 30 sep 2022, 09:37 Är det miljöaktivister som gjort det då? Det är ju fossil gas som går i ledningen och fossila bränslen vill man ju gå ifrån. Man kan ju också inse att det är en stor risk att forsla denna typ av bränslen i havet. Östersjön tar ju skada av detta, det är ju visat nu. Kanske någon som tycker att den tiden är förbi, att använda fossil gas? Budskapet blir isåfall inte tydligare än så här.
Metan är en väldigt mer potent växthusgas än exempelvis koldioxid.
Att släppa ut en tusentals kubikmeter sådant, ur en ej i drift pipeline, borde rimligen inte ligga i en miljöaktivists intresse.
Användarvisningsbild
av Camel
#1513812
I Tyskland har befolkningen och den politiska oppositionen protesterat kraftfullt senaste tiden mot höga energipriser. Det framfördes bl.a. krav på att öppna Nord Stream. Folket är mycket trötta på situationen. De styrande politikerna är mycket hårt pressade.

Mass protests against high energy prices in Leipzig, Germany

Protests erupt in Germany against soaring inflation and rising energy prices

Thousands march in eastern Germany to protest soaring energy prices. Protesters carry banners bearing messages ‘Stop the price explosion’ and ‘Open Nord Stream now’

Kan det vara så att någon stat inte ville se att Tyskland slutligen skulle ge efter för egna befolkningens krav att öppna Nord Stream och därigenom tvingas ge Putin eftergifter? Nu när gasrören är obrukbara finns inte detta alternativ för Tyskland längre. Det är förvånande att det är så tyst som det är från Kreml och Putin när det gäller Nord Stream. Det har bara kommit några få uttalanden. Det verkar nästan som att Putin också är överraskad. Men han vill väl att vi ska tro det.
Användarvisningsbild
av Allinug
#1513815
De kan ha trott att det inte fanns gas i ledningarna eftersom Ryssland inte ville sälja och Tyskland inte ville köpa… Så nu finns det finns väl ingen anledning att sätta detta i drift igen.

Men jag tror på tekniskt fel. På Nord Stream 1 så gjorde man ju reparationsarbeten i juli. Efter det minskade flödet. Detta pga att man inte fick utrustning från TyskIand för reparationen. I slutet av augusti så stängde man ner ettan helt pga problem med utrustningen.
Trycksatta system brukar kunna vara driftsäkra så länge flödet är stabilt.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 113
Weber 32dir på en b20

Har du en B20B ska det sitta dubbla SU, annars &au[…]

Jag syftar på resonemanget som somliga sl&a[…]

Kan det vara fel på vevaxelgivaren? Lå[…]

Först måste du ta bort den beiga plaste[…]