Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Erik Å
#1503122
dieselkenneth skrev: ons 01 jun 2022, 22:00 .. Samtidigt med kopplingsbytet bytte jag främre fästet som går från växellådan till ramen som var helt slut till ett med polyrytenbussninga.
Är inte polyuretanbussningar kända just för att släppa igenom vibrationer när de blir stenhårda i kyla.. ?
#1503314
Hur ser dina bromsskivor ut där fram? Finns det en kant längst ut kan de generera vibrationer som känns i ratt samt framvagn. Inte det första man tänker på men har haft tidigare bilar där detta var problemet och byte av bromsskivor fram löste alla problem. Faktiskt är det ngt som jag själv måste göra på min S60 - 02 då vibrationer dyker upp vid just mellan 80 - 100 km/h, visserligen kör jag på eftermarknadsfälgar med navringar men byter jag till original 16# blir vibrationerna ngt mindre men byte av skivor fram blir det ändå nu i sommar då jag bytt de bakre nyligen. Nya skivor kostar ju inte så mycket och är värt besväret om inte annat :-)
Användarvisningsbild
av GLIZ
#1503928
Prophetone skrev:Hur ser dina bromsskivor ut där fram? Finns det en kant längst ut kan de generera vibrationer som känns i ratt samt framvagn. Inte det första man tänker på men har haft tidigare bilar där detta var problemet och byte av bromsskivor fram löste alla problem. Faktiskt är det ngt som jag själv måste göra på min S60 - 02 då vibrationer dyker upp vid just mellan 80 - 100 km/h, visserligen kör jag på eftermarknadsfälgar med navringar men byter jag till original 16# blir vibrationerna ngt mindre men byte av skivor fram blir det ändå nu i sommar då jag bytt de bakre nyligen. Nya skivor kostar ju inte så mycket och är värt besväret om inte annat :-)
Mmm.
Men jag är inne på motorfästena fortfarande. Vibrationerna kommer vid färd om jag kommer ihåg rätt.

Skickat från min SM-G970F via Tapatalk

#1504138
." Vibrationerna kommer vid färd om jag kommer ihåg rätt." Jo men precis - det var så jag menade, inte vid inbromsning. Har fortfarande inte bytt mina bromsskivor fram utan enbart klossar från Skruvat då de verkar vara lite större än de jag hade på tidigare. Nu efter ca hundra mils körning har kanten längst ut på skivorna blivit nerslipade sas och det mesta av mina vibrationer har försvunnit, iaf minskat påtagligt. Vid tomgång har jag forfarande grova vibrationer i ratten men de kommer från övre motorfästet som jag bytte till den där gula polyteren nånting.. :P Står ut med detta då vibrationerna försvinner så fort bilen rullar igång.

Japp det ser rätt ut. Dessa färger &aum[…]

Har provat med vinterdäcken lite bättre […]

Startproblem V70 -98

Tjena, köpte en fin-fint rostfri V70 för[…]

Val av takbox

Någon som har förslag på l&arin[…]