Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av WilleKarlsson
#1471471
Hej, har på sistone börjat få problem med mina positionsljus och parkeringsljus fram på min v70 2005. Det började med att halogenlamporna som satt i gick sönder, alla fyra på några dagar. Detta utan att jag fick ett enda felmeddelande i displayen.

Jag bytte då alla till led lampor istället och det fungerade i ett par dagar. Men nu får jag istället ''lampfel positionsljus'' ungefär varannan gång jag startar och då lyser inga positionsljus fram, och varannan gång får jag inte felmeddelandet och då lyser alla positionsljus.

De gånger jag får meddelandet så räcker det inte att vrida ljusomkopplaren till noll och tillbaka, men det försvinner om jag vrider av tändningen och tillbaka på igen.

Säkringen har aldrig gått och alla positionsljus bak fungerar normalt. Vad kan vara fel?
Användarvisningsbild
av MartinS
#1471521
LED är ju alltid lurigt på positioner som övervakas, blir det för låg strömstyrka så stänger bilen av den utgången.
av WilleKarlsson
#1471533
Aha där har du en poäng som inte jag tänkte på. Sökte runt lite och såg att det även fanns led för canbus, det kanske skulle fungera bättre isåfall?
av glock40sw
#1471585
LED positionsljus på en -05 ska inte orsaka dina problem ,Endast bromsljus är på detta vis övervakat och kräver en motstånd parallell .Innerbelysningar övervakas också men orsakar bara felkoder som synes bara vid avläsning. Dina problem kan bero att du har köpt skräp, i den billigaste sektor av LED finns mycket LED som har kallödningar vid sockel e.t.c. enligt mina erfarenheter.

Bytt spindelleder :-)

Blött på golvet

Att vindrutan släpper i limningen föreko[…]

Är ingen här läskunnig, det st&ar[…]

Vinterväder....

Gissar att det inte kommer dröja länge […]