Volvo S80N (07-16), V70 II (08-16), XC70 II (08-16) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av William85
#1416178
Puh vad drygt, skönt att den blev klar tillslut. :-)

Kanske skiljer mellan årsmodellerna men i min 2015 kan kartorna uppdateras med bara stereon igång, så det är iaf något smidigare även om man behöver trycka igång den emellanåt också pga självavstängning
av Valvobil
#1416179
Nja man måste gå upp i läge 2 då och då för att den inte ska dö. Verkade som att den höll sig igång betydligt längre om man stod i läge 2 hela tiden...om man hade laddaren i.
Användarvisningsbild
av apersson850
#1416181
Märkligt det här. Uppdateringarna i våra bilar, en 2012 (med uppdaterad mjukvara för att kunna ladda från USB - de första uppdateringarna gjordes från DVD) och en 2016, har passerat genom att köra en timme eller två. Sen har det varit klart. Jag har aldrig någonsin gjort något speciellt för att uppdatera kartan. Alltså stått med bilen igång, radioström på eller liknande. Bara kört som vanligt.
Användarvisningsbild
av Steffe3
#1416185
Man kan ju vrida över ljusvredet till 0/p om inte annat, så står inte xenonlamporna och brinner, om det var dom du tänkte på :-)
av Valvobil
#1416237
Ha! shit. Stor den med, 22 GB. Jag kollade faktiskt idag om det hadekommit någon, då hade den inte kommit än. Avvaktar nog lite - men sen ska jag försöka med mitt snabbare minne från början.
Användarvisningsbild
av apersson850
#1417454
Jag håller på att stoppa in den nu. Märkligt att det kan vara så svårt i vissa bilar. Efter ca 70 minuters körning har den beräknade kvarstående tiden minskat med drygt en timme. Skillnaden är så liten att den inte är något att kommentera.
Användarvisningsbild
av apersson850
#1417486
Jag har aldrig tidigare brytt mig om att försöka forcera nedladdningen, utan nöjt mig med att göra det under körning. Men dels ska jag nu iväg till ett ställe där jag aldrig varit på lördag, dels är det beskrivet i inlägg här vilka problem som kan uppstå om man försöker göra jobbet med stillastående bil. Så jag tänkte att jag provar det också.

Med batteriladdaren inkopplad tryckte jag snabbt på startknappen. Tändning på står det i displayen, men det är ju det som förr hette radioläge den går till. Strålkastarna lyser inte, exempelvis. Radion går igång, men stannar efter ett tag. Detta har dock ingen betydelse. Nedladdningen fortsätter ändå.

Idag är jag så modern att jag jobbar hemifrån, så bilen fick stå på gården i det här skicket ett tag. Nu är nedladdningen klar, såg jag när jag gick ut och tittade. I displayen hade radiodelen slocknat, men den nedersta statusremsan var fortfarande tänd. Snabbt tryck på Power till infotainment och rutan som anger kvarvarande tid säger att nedladdningen är klar.

Startade den för att se om det verkligen fungerat. Den går igång som den ska och kartan är ändrad på ett ställe här i närheten, där jag vet att det byggts om senaste året. En bensinstation som saknades har också kommit med.

Så installationen fungerade och kartan är lite modernare.
av Valvobil
#1427833
Lite nyheter.

Det kom ju en ny karta samma dag som jag blev klar med den gamla. Nu använda jag mitt extrasnabba och ganska dyra minne. Då verkar det gå på utsatt tid, faktiskt.

Det långsamma var ett Sandisk av normaltyp, länkat tidigare. Det nya var också Sandisk. Harläst lite och det verkar som att en del minnenn anger en läshastighet som bara gäller de i början av en stor läsning. Kan varit det som var problemet.

Möjligen situajonen blir lite annurlunda n&[…]

Har dratt 1300kg-henger med V60 2015.5 med samme m[…]

Sensus var lite "trög" typ 17-18 me[…]

Ok, comviq var inte behjälpliga med det...