Volvo XC60 (18-), V60(19-) och S60 (20-) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1404126
joel80 skrev:Starka motorer kan man få till att bli okej I pris.. Men då är det elmotorer som gäller.
Givet att leasingbolaget sätter ett rimligt restvärde. En del av dem gör inte det. Vet inte hur det är med Arval men det finns en risk att de tar försiktiga restvärden eftersom de inte har några "egna" elbilar förutom I3.
#1404248
Lite märkligt att det fortfarande är så. Elbilar har ju visat sig hålla i värde riktigt bra och batterierna mycket bättre än man tidigare vågade tro. Man borde minst kunna sätta liknande restvärde som på avgasbilar.

Ska försöka köra finansiell leasing på nästa bil så att man kan styra lite sånt själv.
#1404253
joel80 skrev:Lite märkligt att det fortfarande är så. Elbilar har ju visat sig hålla i värde riktigt bra och batterierna mycket bättre än man tidigare vågade tro. Man borde minst kunna sätta liknande restvärde som på avgasbilar.
Restvärdessättning är rätt långsamma saker och finansbolag gillar inte risk. Elbilar är ändå nytt (ja fortfarande för dem) och då sänker man restävärdet för att vara på den säkra sidan. Arval har heller inga incitament att trycka ut en viss modell (som VFS kommer ha med exempelvis VW ID3. Den kommer bli precis så billig per månad som det behövs för att sälja alla man får till Sverige)

Får man välja själv så hade jag absolut tagit finansiell leasing på en elbil idag.

Candid connections: Platform for casual relationsh[…]

Den heter startspärr ibland också. Sitt[…]

Har en dansk V60 MY2020 Early. Skrev därf[…]

Ja Harman kardon låter mycket sämre i g[…]