NYA Volvo C30, S40, V50 & C70 relaterade ämnen... OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av lukahils2
#1404139
Jag letar efter en ny bil och jag gillar verkligen 2005-20xx S40, jag tror att det är P2.

Hur pålitlig är den här bilen? Jag ser många höga körsträckor till rimliga priser, men jag brukar vara försiktig med att köpa bilar med hög körsträcka, särskilt automatik. Jag har läst att P2-bilarna har opålitliga automatiska växellådor, stämmer det? Gäller det även de sexväxlade manuella S40?

Hur håller motorn upp? 2.4i vs T5? Är en motorkonfiguration bättre när det gäller hållbarhet?

Tack för hjälpen.

Kan också lägga till, jag tittade på en 2005 S40 w / 160k miles, 6sp. och en S40 AT 2006/190 km. Både ~ 4-5k och till synes väl underhållen. Jag har hört volvo är tillförlitliga, men jag vet inte vilken typ av underhåll jag kan förvänta mig av volvo med hög körsträcka. Små saker jag kan hantera, det är svårare att få magen att byta ut trans / övre delen.
Användarvisningsbild
av DayDreamer
#1404220
Generellt sätt håller dom bra å rätt förskonade från rost, brukar vara framskärmarna som rostar först då innerskärmen ligger å skaver lite samt att det samlas barr, löv och mycket dret som aldrig torkar utan är blött typ hela tiden. Hjullager är mer eller mindre ett standard fel och brukar gå sönder mycket möjligt att eftermarknads hjullagren håller bättre :-)

Automatlådorna vet jag inget om faktiskt, mer än att dom förmodligen är rätt så törstiga på soppa mot en manuell låda.
Det här med vad man ska välja för motor är väl lite vad man är ute efter :-) Själv äger jag en S40 T5 sen ca 1 år tillbaka och berömmer den varje dag över hur bränslesnål den motorn är. Just nu ligger jag på 0,83 i stadskörning och kör man långkörning och ligger på 90km/h så kan den faktiskt gå under 0,60 ska även tilläggas att det är en manuell låda :-)
Tror mycket av detta görs tack vare att lådan är sexväxlad på T5.

Hittade äntligen rätt filter till AW03-7[…]

Topp till XC60 D3

Bra att du fick tag på en topp! Hur lå[…]

Vad blir du irriterad på i trafiken?

Fler och fler ligger för nära, framf&ou[…]

Jag har blivit utloggad både i ena mobilen o[…]