Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Storfot
#1401791
När jag bytte mitt luftfilter så såg jag att det inte går någon dräneringsslang från filterhållaren, vilket jag vet att det gjorde på min förra bil. När jag kollar i Vida så ser det ut så här:
Capture.PNG
Capture.PNG (22.15 KiB) Visad 955 gånger
Slangen (29) har jag, men den är ansluten till fläktkåpan (6) istället för filterlocket (11).
Så frågan är om den sitter fel på min bil? Om den nu gör det, ska det då inte vara någon slang kopplad till anslutningen vid fläkten?
av Erik Å
#1401815
Slangen sitter förmodligen i lägsta punkten, där kondensvattnet från evaporatorn landar till slut.. Och var den punkten är beror förstås på hur plastkåporna är utformade.
av SnurreSprätt
#1402492
Minns jag rätt så gjorde Volvo någon form av uppdatering (mekaniskt/bedömningsmässigt vet jag inte) och ansåg att det sen inte behövdes någon avrinning från kupefilter boxen.
Vad uppdateringen skulle va fick jag aldrig reda på då lokala firman inte hittade någon info om detta.
Pipen man har på locket till filterboxen är inte genomgående utan har en gjutning i sig när man köper locken nya idag.
Nr 29 på bilden placerade man i stället till fläkthusets botten (nr 6).

Vet att det är en del bilar som ändå haft problem med kondens/vätskebildning i filterboxen, så det du kan göra om du har bekymmer med vätska i den är att försiktigt borra upp pipen i locket och sätta en egen slang där och dra ihop den med ett Y kors till nr 29.
av Storfot
#1403211
Bra att veta, det verkar ju stämma med hur det ser ut på min bil. Jag såg inga spår av att det varit fuktigt i filterboxen, så då får det fortsätta se ut som det gör.
av SnurreSprätt
#1403283
Fukt i filterboxen är mest tydligt när man kört ACn stenhårt och länge under stekande sommardag.
Har man ett lock som är tätt så brukar man inte märka av det om man bara känner i botten på locket utanpå, bäst märker man det om man tar ner locket och kikar på filtrets nedre del. Om den delen är fuktig eller luktar lite halv unket typ.

Klokt. Ja rensade med ett ut ett mindre växt[…]

Tja, Är väll en enkel fråga egent[…]

XC70 - S80 och XC90 i ett?

Sitter ju backkamera i vilken V70/XC70 som hels[…]

Tack för ett utförligt svar Lennart! S&a[…]