Volvo S80N (07-16), V70 II (08-16), XC70 II (08-16) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1395509
Blev litet förvånad igår när jag låste upp bilen, i samband med detta startades någon typ av fläkt som var aktiv ca 10 - 20 sekunder. Det var riktigt varmt vid tillfället ca 30 grader i skuggan och bilen stod i solen och var stekhet i kupén. Vet inte vilken fläkt det kan ha varit eftersom jag lastade in prylar i bagaget, ändå väldigt nyfiken på vad det kan vara för fläkt (eller pump), och vad det är för syfte med detta.

Inga fel på bilen vad jag kunnat märka.

Bil: S80 2007, motor B5254T6, automatlåda.
#1395514
Kan vara så enkelt att den vill byta luften innan man sätter sig i bilen om det är riktigt hett. Låter logiskt men aldrig lagt märke till det beteendet tidigare... kanske för att det är så pass sällan vi har riktigt varmt här :-)

Annars funderade jag på om det var motorfläkten som gick igång av någon anledning.
__
PS. Jag gick just ut och kollade igen, något mindre varmt nu i bilen eftersom den var i skugga. 30 grader utetemp enligt bilens termometer. Nu drog den igång fläkten bara typ 5 sekunder vid upplåsning och jag är nästan säker på att det var kupéfläkten som gick en skvätt på max.
#1395603
Då är det kanske märkligt att min gamla -07 håller på med dylika vädringsmanövrar? Men det gör nog viss nytta under varma sommardagar så jag klagar inte. Bara ett lustigt beteende som jag behövde få en förklaring på.

__
PS. kom att tänka på att maskinen är BSR-optimerad, kanske kan detta ha inverkat på det där ursprungliga beteendet upp till 4 år? Ganska speciellt fenomen om det nu var tidsbestämt på så vis. En absolut skitgrej är det ju men kul att förstå varför bilen gör si eller så under vissa förhållanden.

Det funkar väl utan gummi också. Jag […]

Ingenting. Det va låååå&ar[…]

Uppföljning mjukvara 2024

Upptäckte ytterligare en ny egenskap med mjuk[…]

De nya "linserna" från VParts (sp&[…]