Volvo S60N (11-17) V60, XC60 (09-17) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Rekognil
#1389602
Efter att bilen stått stilla några dagar dök det upp ett felmeddelande: "Stråkastarfel Serv. erfordras". Ställde bilen nära en vägg för att se om ljusbilden rörde sig. Det gör den. Har tagit ut framlyktorna och knackat på dom utan resultat.
Misstänker nu att givaren som sitter på bakaxeln är trasig.

Är det nån mer som känner igen detta fel och kan tipsa mig om en ev lösning?

S60 2011
av III
#1389652
Lys med ficklampa och se om givarens hävarm sitter på plats. Sen kan du ju ställa bilen motorn vägg och be några personer sätta sig i bagaget och se om lamporna bibehåller höjden eller om det ändras. Eller koppla loss hävarmen och se om höjden ändras om du ändrar läget på givaren. Vet inte om det funkar men en tanke på att kunna dra någon slutsats.
av Solomon
#1389675
Rekognil skrev: tor 09 jul 2020, 09:05 Efter att bilen stått stilla några dagar dök det upp ett felmeddelande: "Stråkastarfel Serv. erfordras". Ställde bilen nära en vägg för att se om ljusbilden rörde sig. Det gör den. Har tagit ut framlyktorna och knackat på dom utan resultat.
Misstänker nu att givaren som sitter på bakaxeln är trasig.

Är det nån mer som känner igen detta fel och kan tipsa mig om en ev lösning?

S60 2011
På min när meddelandet dyker upp (Stråkastarfel Serv. erfordras) jag ta bort kontakten till strålkastaren och sprita med WD-40 meddelandet försvinner.
Prova med den

Ingen såg det komma när hela huset &au[…]

Söker köpråd - XC90 V8

Gamla xc90is kan bli riktigt dyra att hålla […]

Om du bara vill fixa snabbt. Så polera med[…]

oki men den slangen har jag inte sett på min[…]