Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1389380
Tjena, Tänkte bara lägga upp en liten guide på en automatlådesköljning , Då jag personligen hade lite svårt att hitta en ! På en V70N

Det du behöver är
- 24 hylsan / Ringnyckel till automattråget
- Rätt olja, Körde själv på Auto Jk Q8 olja finns på swedol 20 liter !
- Ny packning till bult på tråget , Och klips till oljeslangen , Går att köra med gamla med !
- En utloppslang från biltema med diametern 19-22mm ska sitta på oljeslangen vid oljekylaren vid sköljning !
- En pvc slang från biltema på 10mm i diameter och är 5 meter lång, Så den får klippas av i önskad längd, Är till för påfyllningen som sker via oljenivåhålet!
- Sedan behöver man några dunkar eller flaskor för att hantera all olja , Körde själv med en 1.5liters flaska, Och en 5 liters dunk, Och en 20l dunk! ;-)

Sedan när du har alla dessa saker kan du börja med operationen :-D

Börja med att lyft upp bilen så du kan komma under och lossa på bulten som sitter på automatlådetråget! Sitter med en 24 hylsa, Låt all olja rinna ut , Brukar sluta med omkring 3-3.3 liter som kommer ut!

( Kan eventuellt sitta skyddsplast kvar under bilen , Då tas den bort först )

Häll sedan i exakt lika mycket ny olja via påfyllningshålet ! Ta ur mätstickan först arnas kan de bli svårt ;-) Och trä i pvc slangen , Med en tratt längst upp! Glöm inte att sätta tillbaka bulten på tråget innan ;-)

Ta sedan loss slangen till oljekylaren, Sitter i närheten av luftfilterboxen mot fläkten! Trä på utloppslangen som är på 19-22mm och för sedan ner den andra sidan av slangen i 5liters dunken!

Starta sedan bilen och töm ur ungefär 1.5liter varje gång , och glöm inte att fylla på samma mängd mellan varje gång, Mät gärna upp dunken med 1.5liter innan du påbörjar detta så du vet när du ska stänga av motorn ;-)

Sedan när du känner dig nöjd och kanske har sköljt bilen med 10-15 liter olja , Sätt då tillbaka oljeslangen till oljekylaren , Sätt tillbaka oljestickan och kör ungefär 3 mil och kolla nivån med bilen på ! Mellan min och full på hot skiljer de enbart 2 dl olja !

Hoppas detta hjälpte någon! Kan ha glömt några saker också , Men då är de bara å fråga ! :-D
Yttertemperatur mätare

Bytte sensorn i förmiddags. Avhjälpte ty[…]

Polering sedan 2k lack EX: LÄNK-->https:/[…]

Felmeddelande på antisladd

Kan vara givare,krans, hjullager eller styrvinkelg[…]

Weber 32dir på en b20

Hr inte siffrorna i huvudet men någonstans s[…]