Volvo S80N (07-16), V70 II (08-16), XC70 II (08-16) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1389032
Hej! Har en XC70-16 där de svarta plastlisterna som sitter runt hjulhusen (skärmbreddare) och de svarta breda dörrlisterna (plastsköldarna) längst ned på dörrarna börjar släppa i överkant. Jag har läst att de sitter fast med dubbelhäftande 5 mm bred tejp. Söker tips på jag får fast dessa igen. Som det är nu har de bara släppt i de främre delarna vid hjulhuset.
Finns det någon goodwill från Volvo att lösa detta?
#1389089
Tompan60 skrev:Äh ta bort dom och kör utan. Det är bara plast...
Mkt givade inlägg, kanske inte ska gissa om man inte vet hur skärmarna ser ut innanför??
skärm.jpg
skärm.jpg (11.84 KiB) Visad 1078 gånger
Jag skulle tagit kontakt med Volvo och se vad de säger i första hand. Om det inte tar all kostnad så kanske de iaf kan ge dig ett reducerat pris på att byta tejpen. Det går att demontera och sätta dit ny 3M-tejp och sedan återmontera med det är lite pyssel.
#1389105
Byta tejpen är ju ju bara symtomlösning utan att lösa problemet då dom kommer lossna igen tills man löser problemet ordentligt, limma löser grundproblemet att dom lossnar pga undermålig tejp. Klart bättre att kunna tvätta bilen ordentligt ren än att tvingas ha skiten kvar pga undermålig fästmetod av yttre detalj på bilen.
#1389121
ER skrev:Byta tejpen är ju ju bara symtomlösning utan att lösa problemet då dom kommer lossna igen tills man löser problemet ordentligt, limma löser grundproblemet att dom lossnar pga undermålig tejp. Klart bättre att kunna tvätta bilen ordentligt ren än att tvingas ha skiten kvar pga undermålig fästmetod av yttre detalj på bilen.
Det blir inte speciellt snyggt att limma om man inte får en jämn fog runt hela ytan och blir dessutom svårare att demontera utan att skada listerna om man skulle behöva det. Tejpen ska sitta en bit in på plastlisterna och ger ett jämt och litet avstånd runt hela listen och plåten och med lim så kommer detta blir svårt att få till exakt samma runt hela båget på skärmen t.ex.

Det finns andra detaljer på en bil som sitter med tejp utan att de släpper så byter man ut tejpen till en bättre starkare 3M och inte dränker bilen så frekvent i naftaavfettning så kommer problemen antagligen inte tillbaka på flera, flera år.
#1389186
Man lägger givetvis inte på så mycket lim att det väller över, det ska stanna inom kanten för tejpen och blir därmed ej synligt, men sitter kvar bättre än tejp någonsin kan göra. Inte speciellt svårt att få till om man inte dränker på med för mycket lim.
"Andra saker" som sitter med tejp sitter inte bra heller såsom list på dörrar tex. ,annat trams som kladd på bakluckan tar man bort av praktiska skäl, men dom väger ju inget så dom sitter kvar ändå. Borttagning är ju inte ens ett problem då man byter listen också om skärmen får sig en kyss. Ingen seriös verkstad sätter tillbaka begagnade saker vid rep. Tex när jag fick fronten "renoverad" förra våren pga vilt byttes det bara till helt nya och förlackerade delar och många delar till helt nya trotts att dom gamla var felfria, el. åtminstonde "återmonteringsbara". Fick nya stenskottsfria DRL trotts inget fel på dom gamla och bilen "ska ha dimljus", uppdaterade ramen/bummerangen runt DRL byttes trotts att silverramen gick att använda osv. Även andra sidan byttes till helt ny samtidigt av bara farten. Inte ens strålisen var annat än helt ny med ny elektronikbox samt 6000kr+ fäste för extraljus samt 6000kr+ extraljus byttes för småsaker på dom och landade norr om 75000kr totalt när en mindre seriös verkstad landar söder om 50000kr med icke passade och begagnade delar och bilsen skulle sett fördjävlig ut pga icke passade färgskiftningar vid efterlackering osv. felaktiga gap i passning av delarna.
Så en ev. reparation i framtiden är ju inget problem då det byts lite mer än bara det synligt skadade grejorna hos seriösa verkstäder pga "det passar som kattskit" med begagnade delar enl. skadeteknikern.

Bilen klagar hela tiden på låg ba[…]

Däck tryck

Hej jag har funderat lite på detta kan det h[…]

Hej alla, Är det någon som vet vilka a[…]

På en "äkta" EPA med en sp&au[…]