Volvo XC60 (18-), V60(19-) och S60 (20-) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av TomasGBG
#1382845
Nja, jag skaffar inte laddbox ännu eftersom jag vet att framtida modeller kommer vara bättre och/eller billigare... plötsligt går inte programvaran att uppdatera längre på grund av för gammal hårdvara och den smarta boxen kan inte kommunicera via nya protokoll, (Hur smart är Smart TVn efter några år?) etc. Bidrag från staten brukar bara driva upp priset pga ökad efterfrågan.
av fragge
#1382864
TomasGBG skrev:Nja, jag skaffar inte laddbox ännu eftersom jag vet att framtida modeller kommer vara bättre och/eller billigare... plötsligt går inte programvaran att uppdatera längre på grund av för gammal hårdvara och den smarta boxen kan inte kommunicera via nya protokoll, (Hur smart är Smart TVn efter några år?) etc. Bidrag från staten brukar bara driva upp priset pga ökad efterfrågan.
Så går det att tänka i all framtid. Den som väntar på den slutgiltiga lösningen kommer att vänta i en evighet.
Det är nu det finns gratispengar att få, utnyttja det.
Användarvisningsbild
av Bäckis
#1382930
Shit. Är i valet och kvalet om laddbox. Köper man en nu för 10” så blir nettokostnaden 5”. Det är ju bra. Å andra sidan är kanske boxen omodern om 3-4år (när jag byter bil nästa gång).
Priserna har gått ner med ca 20% på två år vilket gör, om det håller i sig, att en ny box kostar som idag om 3-4 år utan bidrag.
Många av boxarna som säljs i Sverige kommer från Kina och återfinns på nätet för under halva svenska priset :-(
Håller med om att det är säkrare med box om man ska ladda med 16A. Men eftersom jag har 16A huvudsäkring (och inte har för avsikt att säkra upp) så kommer jag ändå ladda på natten på 6A vilket, enligt Volvo, sliter mindre på batterierna än att ladda 10 och värre 16A.
av DajaZ3
#1382946
Nja, att boxarna skulle bli omoderna är tveksamt. Hela nätverket med publika laddare som byggs just nu är med Type2 uttag (bortsett från snabbladdare). Att man hemma ska kunna ladda med mer än t.ex 16A (11kW) eller 32A (22kW) är orimligt. Elnäten till hushållen kommer ha svårt nog ändå att klara detta.
Det som kan komma i framtiden är förfinad lastbalansering för hela kvarter eller att vissa hushåll blir nekade till att säkra upp sina abonnemang. För om man tar ett helt villakvarter så är det tveksamt om nätet kommer klara att "alla" kommer hem vid 17 och laddar bilen, så där kommer det nog komma någon begränsning.

Så min personliga åsikt är att installera en laddbox, för dom som vill finns idag redan mycket "nördiga" funktioner (i vissa fall också nödvändiga) med lastbalansering och intelligent styrning. Många har också WIFI uppkoppling (har för mig att det är ett krav för att få bidrag att boxen ska vara förberedd åtminstone). Easee laddbox ihop med Tibber abonnemang är ett exempel på att få automatik som laddar vid lågt elpris.
Sen också tryggheten i att veta att bilen laddas på ett säkert sätt och att man minskat risken för brand. Lite pengar för att sova tryggt.
Made by sweden emblem

MADE IN CHINA hade varit roligare, den hade jag[…]

Min S90 T8 hybrid modell -20 har aldrig visat 40[…]

V90 tips

Ok så det är ingen skillnad gällan[…]

Extra batteriladdare?

lär ju ta en mån att ladda ett bat fu[…]