Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Marulk
#1366135
Tjenare.
Har en v70 - 06 diesel "d5". För några dagar sedan skar ac kompressorn och resulterade i att remmen gick av. Nu är den bytt samt servopumpen och spännaren då dom rök med i haveriet med.
Nu till problemet: den svarar inte på gasen alls när det står i friläge och håller stadiga 2000varv. När man kör vill den nästan dö för att lite senare svara på gasen men säker aldrig varvtalet. Har remmen slagit sönder något? Eller har det blivit elfel för spjäl eller gas då bilen kördes en bit utan generator?
Ytterst tacksam för råd och tips på vad det kan vara samt vad jag kan göra åt det
av Alpalp
#1366327
Tjena,

Har för inte så länge sedan upplevt något likande på en V70 2001. I vårt fall indikerade lampan för motorfel samtidigt med symtomen att gasen låg högt och inte svarade som den skulle var lika som för dig. Felsökning indikerade fel på luftmassemäraen så den rengjordes utan att det löste problemet. En ny inköptes också det utan att lösa problemet. Så slutligen blev det Volvo verkstad.
De konstaterade att det var givaren för gaspedalen som givit upp. Efter byte fungerar allt igen.

Jag syftar på resonemanget som somliga sl&a[…]

Kan det vara fel på vevaxelgivaren? Lå[…]

Först måste du ta bort den beiga plaste[…]

Tänk den dag det kunde bli så att bilti[…]