Volvo V40 relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1362979
Hej igen! då har jag investerat i en ny innerbackspegel till vår Volvo V40 D2-15, och då kommer nästa fråga till er specialister där ute, är det någon som vet hur jag plockar ner ,resp monterar tillbaka denna spegel, har letat mig skogstokig på internet utan framgång, någon "sprängskiss" eller nån liten videosnutt länk hur man går till väga ,annars är risken att denna operation kan bli kostsam i slutändan..

Best regards/
Jan B i Karlstad
#1365153
Gjorde det idag på en - 14
Inte så svårt men mycket krångligt 😂
Letade massor på nätet men hittade inte heller. Så detta blir ju ingen manual men hint om hur man gör ändå. Skapade konto för att skriva svar så hoppas det hjälper även om det inte är perfekt.

om man tittar på den nya spegelns fäste är det tre krokar som tar upp hälften av cirkeln och tre taggar + en skåra för att hålla den på plats.
Börja med att ta bort plastskydden så man ser fästet. Går att ta isär i flera delar för att kunna sätta tillbaka enklare.
Om du har avbländning eller något så är det en elsladd som är kopplad där som du kopplar ur. Min var basic så sladden satt bara där.
Sen får man köra något sorts "tvist and pull" manöver. Den sitter ganska hårt men inte så man måste ta i allt vad man har.
Sen när du ska sätta tillbaka får du ha den vriden kanske 25° (du ser hur den sitter) och trycker samt vrider den till rak position.
#1365158
Så är det lite klurigt och även om jag bytt säkert 4 st är det inte alltid helt lätt att få di backspegeln. Men ta det lugnt och se till att ha den jämt mot rutan

Sen finns alltid volvos manualer med

- Välj din bil och årsmodell
- Tjänster (uppe till vänster)
- Monteringsanvisningar
- Klicka på förstoringsglaset till höger om "Sök monteringsanvisningar"
- Skrolla ner till något som passar eller beta av en efter en, man kan
annars istället för förra punkten i ditt fall skriva te.x. "backspegel" som jag bland annat innehåller vad du söker

I detta fallet verkar inte de ha beskrivet för V40 men det är samma i stort som för V60, dessutom passar speglarna vad jag vet emellan, min tror jag kommer från en V40
https://accessories.volvocars.com/Insta ... 18)%202015

Och hittar man inte för sin modell fortfarande så testa på en annan, de har ju som sagt liknande eller samma konstruktion
Montage Extraljus XC70 -16

Har planer på att montera Extraljus på[…]

Den viktigaste skillnaden mellan Max och övri[…]

Dags för nya sommardäck

Vi Bilägare hade test av däck till suvar[…]

Gillar oxå Stefans videos, men han har ju al[…]