NYA Volvo C30, S40, V50 & C70 relaterade ämnen... OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av Orfeous
#1326743
Jag har en ADHD-diagnos som gör att jag blir väldigt ivrig :)
Men jag vill gärna ha idéer, tips och förslag.
Jag har en VISTEON VS16/18 kompressor vilket tillhandahas av Ford. Så jag ska åka dit och kolla imorgon måndag om de har någon mer info om shims. Jag har ju en Ford Focus C-Max 2006 med Volvoemblem :)

Sen där det så att centrumskruven har en skalle på 8mm mistänkt M5. MEN brickan/shimset har storlek som M6. Yttermått på 12.5mm innermått på 6.4mm och tjocklek på 1.35mm
Vilket ger mitt spel på 0.8-0.9mm vilket ät MAX för just min koppling. Behöver halvera detta. Vilket innebär att jag behöver en bricka/shims på cirka 0.65mm.

Många företag har semesterstängt nu också. Därför har jag beställt ett shims paket till en 5cylindrif motor dom har samma ytter och innerdiameter på shims. Dock passar inte den skruven eftersom det är M6 med 10mm skalle.

Brickorna i vanliga affärer ligger på 1mm. Dock köpte jag rostfria M6or och dessa var enligt skjutmått 1.2mm så det blir ingen förbättring.
Användarvisningsbild
av Orfeous
#1327334
Hör och häpna, idag så startade kompressorn.
Magnetkopplingen snurrade även den och jag fick svalt och skönt i bilen.
Det gick även att stänga av och starta igen med hjälp av AC-knappen.

Mycket märkligt att plötsligt starta igång. Detta kan ju bero på många olika saker.
Det kan vara värmerelaterat, elektriskt fel, systemtryck.. osv osv.
'inte bytt shims ännu.. men ska göra detta ändå. Spelet är ju i sitt maximala gränsvärde.
Användarvisningsbild
av Omlott
#1348290
Hallå Orfeous!
Ursäkta att jag inte kunde svara hur jag tillverkade mitt verktyg, har varit mycket med att flytta 60 mil. Nu hade du inte samma magnet som mig så det spelade egentligen ingen roll. För andra som läser så kan jag säga att jag bara tog en metallbit som passade, borrade hål, tog en större skruv i mitten som jag fäste i metallbiten med muttrar och skruvade sedan ut magneten med de tre skruvarna som passade i skruvhålen. Tur du hade som hade smord stång, det hade inte jag x) Slet som ett djur.

Angående shimsen så är det typiskt att det ska vara så svårt att hitta grejer. Men nu har du alltså ingen shims alls? Så AC:n kör hela tiden och inte kan koppla ifrån? Då skulle inte jag köra med AC:n tills du fått till mellanrummet så magnetplattan kan släppa. Men som Kvillebäck säger, som jag ser det är det inte så noga med vad det är bara mellanrummet är korrekt och att föremålet är någorlunda platt (så att det inte blir obalans som leder till vibbrationer).
Användarvisningsbild
av Orfeous
#1348299
Kompressorn gick igång av sig själv märkligt nog till slut. Men jag bestämde mig för att fixa mellanrummet där. Beställde shimssatsen till Zyxelkompressorn. Större dimension än min. Men det fungerade bra ändå. Fick ner mellanrummet ordentligt. Kompressorn går att stänga av och starta med AC-knappen däremot vet jag inte om den stannar/startar automatiskt.

/Anton
Användarvisningsbild
av Omlott
#1348300
Så länge den släpper när du slår ifrån så borde den göra det när AC:n tar en "pause". Härligt att du fick till det!
/ Andre
Användarvisningsbild
av Orfeous
#1348317
Ja, ogillar att jag inte fick hitta något fel. Systemet lagade ju sig självt efter två-tre veckor utan funktion i kompressorn. Om inte längre. Kört mycket med rutorna nere :)

Behöver nog fylla på köldmedia nästa sommar. Får inte den där riktigt iskalla kylan men kallt blir det.

Folksam hade för några år sen Fol[…]

Fick samma häromdagen och även jag fick […]

Additivnivå sjunker ej

Om skalan är linjär borde den minska fr&[…]

Köpråd s90 D4 2018

Vad är det för registreringsnummer?