Volvo XC90 (15-), S/V90 (16-) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1294027
Jag kontaktade istället Pirelli direkt, där menar dom på att det inte är något tekniskt fel på däcken, utan att deras dubbar är större än alla andras, vissa modeller tar upp ljudet mer än andra, men hon skulle ändå återkomma, sen frågade hon mig om jag ville ha friktionsdäck, så vi får se,,,, jag sa nej till friktion iaf . :)


#1298936
Jag har beställt en ny V90 AWD D4 och har inkluderat dubbade vinterdäck 245/45 R18 och det verkar som Bilia förser dem med Pirellidäck :-| Jag är lite oroad över vad jag läser här dock. Jag har Nokian Hakkapeliitta på en Volvo V40 som jag tycker är helt suveräna, knappt att jag märker att det är dubbdäck på den. Jag gillar inte onödigt ljud så frågan är ju om man ska försöka få Pirelli utbytta mot tex Nokian!?
#1299387
PeWe skrev: ons 13 feb 2019, 10:16 Jag har beställt en ny V90 AWD D4 och har inkluderat dubbade vinterdäck 245/45 R18 och det verkar som Bilia förser dem med Pirellidäck :-| Jag är lite oroad över vad jag läser här dock. Jag har Nokian Hakkapeliitta på en Volvo V40 som jag tycker är helt suveräna, knappt att jag märker att det är dubbdäck på den. Jag gillar inte onödigt ljud så frågan är ju om man ska försöka få Pirelli utbytta mot tex Nokian!?
När jag beställde min V90 CC i höstas med vinterhjul på kampanj för 9900:- var det också med Pirelli Dubb i offerten. Efter jag läst denna tråd påtalade jag för min säljare att jag istället ville ha Nokian Hakkapeliitta 9 Suv och att jag kan betala eventuell mellanskillnad. Han återkom med att det skulle kosta 6000:- i mellanskillnad, jag sa Tack, men Nej Tack! Det borde ju bara skilja hundralappar. När bilen levererades satt det dubbade Hakkanior på utan extrakostnad :-D

Även Nokian levde om en hel del från början, men efter att par hundra mils inkörning på asfalt blev det avsevärt mycket bättre. Suveräna däck. Bor i Västerbotten, så dubbfritt är inget alternativ.
#1301381
Pirelli och Volvo verkar ha tatt åt sig av kritiken angående ljudkomfort. Vi får väl se om de lyckas, synd bara att vi fått vara försökskaninerna.
http://www.vibilagare.se/nyheter/forsta ... i-icezero2

Edit:
Av någon anledning fungerar det inte att klicka på länken, den byter ut http till https!? Man får kopiera och klistra...

Hojhoj. Min nyfikenhet får mig att frå[…]

Hajsan. Det som styr skyltavläsningen(TSI) sa[…]

Hej Jag har en v70 MY 2011. Jag har märkt at[…]

Det låter som att temperaturgivaren inte ski[…]