Bilvård, lackering, däck, fälgar, styling och väghållning diskuterar vi här…

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av Micce1980
#845922
Har en fråga. Fick en impuls idag (ni vet säkert hur det känns) för att rengöra fälgarna. Provade Sonax värsta fälgrengöring för några månader sedan och med fälgborste och det blev bättre men inte bra. Idag använde jag mig av kallavfettning från Biltema vilket faktiskt gav ett bättre resultat. :)

Har läst på en del och klurar på biltemas fälgrengöring som ska innehålla oxalsyra men detta verkar sitta som bara den och är osäker på att det ska fungera. Trist att tidigare ägare endast höll efter sommarfälgarna och uppenbarligen struntat helt i vinterfälgarna.

Bild
Användarvisningsbild
av Funk
#846211
Biltemas fälgtvätt funkar ganska bra men du behöver surare... en ganska stark syra som till exempel: http://shop.bollnasbilvard.se/bilvard/t ... extreme-1l
eller : http://shop.bollnasbilvard.se/bilvard/t ... ttagare-1l
eller: http://www.scandistore.se/sv/bil/avfett ... 1-lit.html

En lite annan variant är syrafria järnlösare: http://www.bilvardsprodukter.org/falgre ... el-1l.html


/Thomas
Användarvisningsbild
av Micce1980
#848331
Stort tack!

Finns det några bra fälgsyra man kan få tag i över disk? Annars får det så klart bli en beställning.

Würths närmaste butik ligger en bit bort tyvärr och Bollnäs Bilvård verkar göra bra saker de med men hade gärna kunnat köpa en syra imorgon lördag.
Användarvisningsbild
av TommyP86
#848392
Lahega rail tixo är oxalsyra, typ 250kr för en dunk. (2,5l)

Här (karlstad) säljs det på autoexperten, öppet lördagar.
Användarvisningsbild
av Perra83
#848965
Sen när fälgarna är så rena att ni kan slicka på dom som kom ihåg att ge dom ett bra skydd. Minst vax eller något annat lackskydd.
En blank fälg mår även gott av att bli polerad innan den får vax/försegling. Samma medel som används till bilens lack fungerar även bra på fälgar.

En polerad och lackförseglad fälg blir väldigt lätt att få ren vid tvätt.
Användarvisningsbild
av Micce1980
#850464
Hittade inget medel som jag föll för i butik då det jag ville ha var slut så provade ugnsrengöring av alla medel och diskborste i lördags :wink:
Alla fälgar utom en blev skinande rena, det återstår endast lite smuts nu (jämfört med kaoset innan) och blev i alla fall ok.

Bild

Kommer inte ihåg hur rena sommarfälgarna är men om några veckor lär man få veta exakt. :wink:
Användarvisningsbild
av Micce1980
#1342683
volvofantast skrev: tor 17 okt 2019, 12:39 Får inte rent mina vinterfälgar ,har använt sina extreme och det blir inte rent :-(
Minns att jag köpte någon med syra eller syabas från Bollnäs bilvård och avslutade med deras ”clay”, då blev det bra
Användarvisningsbild
av Perra83
#1342686
volvofantast skrev: tor 17 okt 2019, 12:39 Får inte rent mina vinterfälgar ,har använt sina extreme och det blir inte rent :-(
Jag lägger på kallavfettning och låter det ligga på medans jag är inne och dricker kaffe sen lägger ja på lite till. Går in igen och går på toaletten eller nått. Tar sen med mig en hink med varmvatten och en liten blå disksvamp från Ullared. Sen är det bara att gno lite lätt med den lite grövre sidan av disksvampen. Nu är det ingen svamp som repar utan den är rätt snäll. Tar inte det steget bort all tjära då är det inget annat som gör det heller. BBV Extreme fälgrent tar lätt de sista missfärgningarna. Har gjort så på min Cratus 18" vinterfälgar. Tror att ja polerade dom förra året eller om de va året innan men jäklar va fina dom är i lacken bortsett något stenskott. Sen är dom sjukt lättvättade med lite lackskydd på.

De sista åren skippade Volvo "äkta[…]

Uppföljning mjukvara 2024

Tänk den dag det kunde bli så att bilt[…]

Blev byte av samtliga filter och ny olja igå[…]

Ex30 leveranstid

Snygg! Fina bilder