Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1337969
Kan någon tipsa mig om hur man byter vänster xenonlampa på min V70 -07:a, helst själv då förstås. Tror inte jag har råd att anlita en verkstad.
Min automatlåda har börjat hugga till ibland när den växlar. Vet någon vad det kan bero på och om det går att åtgärda inom någorlunda rimliga kostnader.
#1337994
Är det vänster när du står framför bilen? Om det är det så kan man dela på den svarta plastboxen där datorn sitter, sen får man försöka få in handen för att få bort locket och vrida loss lampan.
Är det andra sidan så är det lättast att ta bort luftfiltret med hela behållaren för att få plats med handen.
#1338010
Ang växellådan, när byttes oljan senast?
(Ingår INTE i vanliga servicar, utan måste beställas särskilt)

Har den rullat 25-30.000mil på orginaloljan börjar besvären.

Oftast hjälper oljebyte medelst genomspolning men inte alltid.
Ibland är det för sent.

Du har också momentstag som kan ge ryck. Ett ovanpå motorn, och ett nere/framför. Men på en automat borde dom snarare ge ryck vid växling framåt /bakåt än under färd.
#1338011
Xenon är nästan omöjligt att byta utan att ta bort strålkastaren vilket i sin tur kräver att stötfångaren också tas bort.
Och när den ändå är borta byter man även på andra sidan för den kommer också att slockna inom kort.
Det finns dock dom som påstår att dom bytt på plats men då lär dom haft extremt långa och smala fingrar om det ska ha lyckats.
#1338578
Ta ner hela fronten. Det är enklare än man kan tro. Det finns en film på youtube där det visas hur det går till. Sedan tar man loss strålkastarna och byter alla glödlampor i strålkastarna. För de andra lamporna är också jäkligt knepiga att byta på plats de också. Sedan behöver man inte bekymra sig om det på länge.
#1339473
MickeM skrev: tor 19 sep 2019, 17:47 Ang växellådan, när byttes oljan senast?
(Ingår INTE i vanliga servicar, utan måste beställas särskilt)

Har den rullat 25-30.000mil på orginaloljan börjar besvären.

Oftast hjälper oljebyte medelst genomspolning men inte alltid.
Ibland är det för sent.

Du har också momentstag som kan ge ryck. Ett ovanpå motorn, och ett nere/framför. Men på en automat borde dom snarare ge ryck vid växling framåt /bakåt än under färd.
Ja, den har ju inte gått 20 000 riktigt ännu men om det skulle hjälpa med ett oljebyte så vore det ju bra, antar jag. Inte billigt kan jag tänka men en växellåda eller bilbyte är väl snäppet dyrare. Jag får väl konsultera service-mekarna så får vi se. Man kanske kan verka lite kunnig om man nämner det där med momentstag. Värt att testa.
Tack snälla för tipsen. /Mvh
#1339477
Arnold skrev: mån 23 sep 2019, 12:41 Ta ner hela fronten. Det är enklare än man kan tro. Det finns en film på youtube där det visas hur det går till. Sedan tar man loss strålkastarna och byter alla glödlampor i strålkastarna. För de andra lamporna är också jäkligt knepiga att byta på plats de också. Sedan behöver man inte bekymra sig om det på länge.
----------------------------------
Det är ju inte lätt för en gammal med tummen lätt på sned, (inte riktigt mitt i handen) att ge sig på såna där saker när man inte ens vet vilka verktyg man behöver- Jag fick den högra bytt för snart ett år sedan i samband med en service och hoppades det skulle bli lite billigare så där i förbifarten och det blev ju "bara" drygt 800 för en lampa, för arbetet alltså, för lampan hade jag köpt tidigare i hopp om att jag skulle kunna greja det själv. Nu är det "bara" den vänstra, den framför luftburken, kvar, som flämtar mer som ett stearinljus nu, så det är väl dags antar jag. Man får väl ta in offert kanske.
Ska leta på Youtube o se om det finns fler tips. Synd man inte har den där modellen där man kan lyfta ur insatsen lätt som en plätt.
Tack alla underbara kunniga människor så länge.
#1339909
Du har rätt i att det inte är så lätt för alla. Jag vill minnas att de enda verktyg man behöver är spärrnyckel och hylsor. Och så en skruvmejsel att trycka upp plastpluggarna med som sitter under motorhuvens framkant. Man kan inte fatta att de gjort det så svårt att byta glödlampor. Det är i alla fall tur att de ändrat kontruktionen som du nämner.
Justering Halvljus

Fick en 2:a för att höger halvljus ä[…]

Lämnat in den på reparation :party: […]

XC70 - S80 och XC90 i ett?

En fundering kring XC70. Jag har idag en XC90 3.2[…]

Ojämn Tomgång.

Min B230FB motor har ojämn tomgång,vand[…]