Här diskuteras allmänna bilfrågor oavsett märke som inte passar in i övriga forum.

Moderator: Moderatorer

#1334521
Kanske har bilen fortsatt ladda 12v-batteriet trots att det varit fullt. Borde ha mjukvara som stänger av det.. men om det inte funkar har det ju kunnat bildats knallgas.
Enligt bilägaren hade hybridbatteriet laddat klart sen länge så den stod inte och laddade det.. men 12v-batteriet blir också laddat när man har den inkopplad.
#1335330
Var lite som alla bensinkort man skulle ha för 15-20 år sen.

Det finns lösningar där man har ett abonnemang hos en leverantör som funkar på alla.. Men då får man hos vissa betala nån slags roamingavgift som kan vara lika hög som normalpriset så det istället blir dubbla kostnaden.

Det börjar i allafall komma fler med kortläsare på nu och man snackar om att kunna automatisera. Handskakningen som görs kan identifiera bilen och det skulle vara fullt möjligt att göra precis som Tesla gör, där bilen börjar ladda direkt så länge du antingen har fri laddning eller ska betala och vill betala på faktura.

Snabbladdning är dock en rätt liten del i elbilsägandet, så problemet, även om det kan vara drygt att behöva 3 olika kort, är rätt begränsat. De flesta av oss laddar nästan allt hemma eller på jobbet/där man är parkerad.


Så smått börjar det i allafall växa fram lösningar.
https://group.vattenfall.com/press-and- ... OA5_G1HpoY
#1343067
På talt om elbilar...
Någon som vet vad Tesla håller på med i den stora tegelfastigheten i korsningen Häradsvägen/Mälarvägen (mitt emot Bilia) söder om Stockholm?
Har ämnet avhandlats tidigare eller i någon annan tråd, kanske?

https://goo.gl/maps/fB53GWy5fe9amWhG8
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 380

@Albireo , På -05:a måste man vä[…]

Strålkastarglas (plast) fix

Hur har det gått?

Framhjulslager V50

Ford Focus / Volvo C30/s40/V50 (och C70?) är […]

Yttertemperatur mätare

Bytte sensorn i förmiddags. Avhjälpte ty[…]