Volvo XC90 (15-), S/V90 (16-) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Bigx86
#1315144
Jag tänker inte heller svälja Volvos "skitköregenskaper" (=problem med drivlinan) när bilarna marknadsförs och kostar såsom dem gör. Det finns fel på bilarna och Volvo får ta ansvar; fixa problemet eller köp tillbaka dem!
av DesignByWempa
#1399014
Det finns 2 fel som orsakar detta förutom problemen med däck som dock är ovanligare än dessa två nämnda nedan
1.bakre packningen på kardan som smälter sönder i korset och skapar ett glapp (awd)
2.lockup:en i växellådan slirar Och skapar vibrationerna ut i karossen


/wempa
av Magben02
#1399058
Vet du om och i så fall från när man åtgärdat dessa problem? Det finns väl två olika automatlådor, gäller felet du beskriver båda eller bara den ena och i så fall vilken?
//Magnus
av AndS
#1399069
DesignByWempa skrev: lör 29 aug 2020, 22:03 1.bakre packningen på kardan som smälter sönder i korset och skapar ett glapp (awd)
Intressant, räknas detta som ett kvalitetsproblem med komponent från tillverkning/konstruktion eller är det inom ramen för slitage? Är det något som kontrolleras vid service och rekommendation om åtgärd? Men blir ju efter några år hemmablind med bilen och vår V90CC har nu rullat 7000mil.
Ungefär som de bakre bärarmarnas främre bussningar som på sista modellen av V70 havererade och när man sedan fick dem utbytta blev det som en ny bil i stabilitet, men när det försämrades successivt så blev man tolerant med bilens uppträdande.
av Neno
#1405244
Har också bekymmer med vibrationer, börjar bli less på bilen nu. Har bokat fjärde verkstadsbesöket nu. 3 däckbalanseringar. Sista med Huntermaskin med rulle. Den skakar som värst i 135kmh. Verkstadskillarna påstår att alla skakar under högre hastigheter och att det är en produktegenskap, skakar inget under och över 135.

Dock är min en v60 laddhybrid.

22/10 ska den in. Verkstadskillen har bokat in en heldag på 8 timmar med den.
Skulle inta råda nån att köpa en Volvo innan detta är fixat.
av JÅND
#1466289
Hej Nemo

Fick du någon hjälp eller förklaring? Jag har en S90 T8 med samma beteenden som din. Det är i bakvagnen det vibrerar, som värst mellan 125-135 km/h gör mig. Inte acceptabelt för en bil i den prisklassen.

Har inte bokat tid än, men blev idag rekommenderad av Volvo att boka in min personliga servicetekniker för felsökning. Känner ingen stor förhoppning efter att ha läst ett antal trådar i forumen här dock …
Användarvisningsbild
av bem
#1466300
Neno skrev: lör 03 okt 2020, 14:52 Har också bekymmer med vibrationer, börjar bli less på bilen nu. Har bokat fjärde verkstadsbesöket nu. 3 däckbalanseringar. Sista med Huntermaskin med rulle. Den skakar som värst i 135kmh. Verkstadskillarna påstår att alla skakar under högre hastigheter och att det är en produktegenskap, skakar inget under och över 135.

Dock är min en v60 laddhybrid.

22/10 ska den in. Verkstadskillen har bokat in en heldag på 8 timmar med den.
Skulle inta råda nån att köpa en Volvo innan detta är fixat.
Såklart din bil inte skall skaka i nån hastighet alls. Men om den bara skakar vid 135 km/h så kanske det går stå ut med problemet eftersom du skriver att inga skakningar under och över den hastigheten. Vore intressant att köra med en V60 laddhybrid hos din handlare (om det finns nån sån bil där) i 135 km/h och om den inte skakar då bara skifta hjulen från den över på din och se resultatet på din bil. Om fortfarande skakningar kan man väl utesluta hjulen i alla fall. Men sen hitta orsaken kan man ju undra hur det skall gå till men kanske finns nån lösning på problemet din verkstadskille kan lista ut med hjälp av Volvos specialister.
/Bo
Brainys V60

Hej. Ni som känner mig från för[…]

Vi som beställt nya XC60

När beställde du? Jag lade f&o[…]

Bakfjädrar.

För min del är det lite värre. R-[…]

Alla AC-system läcker. Ofta kan det dr&oum[…]