NYA Volvo C30, S40, V50 & C70 relaterade ämnen... OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av tlubtu
#1276127
Hej!

Har precis köpt en C30 och jag funderar på att sätta i led i helljuset. Har förstått att torkarmotorn kan gå sönder vid xenon-konvertering så det är inte aktuellt. Frågan är då om man riskerar samma sak med ledkonvertering? Passar ledlampor över huvud taget i lamphuset/helljuset?

/Per
Användarvisningsbild
av bernersjo
#1276145
LED-lamporna bör ju passa om du köper med rätt sockel, finns ju kitt för H4, H7, H9 osv osv. Minns inte på rak arm vilken det är i V50n. Risker finns det väl alltid när man ska koppla in något annat än original. Hört att torkarmotorn har gett sig om man kopplade på extraljus med strömtjuvar också, hade både xenonkitt och extraljus med strömtjuvar i min V50 och hade aldrig några problem. Men beror säkerligen på vad det är för grejer man köper.

Både xenonkittet till V50n och nuvarande LED-kitt i V60n fick jag plats med rubbet i lamphuset, så jag har aldrig borrat några hål i luckan eller likn som vissa gjort.
Användarvisningsbild
av peppepp
#1276164
Har själv testat få in led i helljuset, det är hb3 på min v50. Så antagligen samma på din c30. Fick inte plats med lampan då "kylningsklumpen" var för stor. Dock ska det finnas ledlampor med annan typ av kylning.
https://vparts.se/se/volvo-v50/styling/ ... 0-c70.html

Angående torkarmotorproblemet så har det varit pga den höga spänning som uppstår vid uppstart av xenonlamporna. Så detta problemet bör inte uppstå med led.

Till och med här börjar det bli lite v&a[…]

Ingen såg det komma när hela huset &au[…]

Söker köpråd - XC90 V8

Gamla xc90is kan bli riktigt dyra att hålla […]

Om du bara vill fixa snabbt. Så polera med[…]