Volvo 700, 900, S/V90 (95-98) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...t.e.x B230A, K, E, F och så vidare....

Moderator: Moderatorer

#1250741
Hej
Det jävlas med höger baklykta till min volvo 745 1991 års modell. får inte ihop elkopplingen till lamparamturen.
ska ta bilder och lägga upp i morgon.

men som jag kommer ihåg från huvudet så finns dessa kablar:
1 st brunvit som delar sig till en röd
1 st gul
1 st svart
1 st svart som går till karossen - jord?
1 st blå gul - tror den hör till blinkersen

Finns 4 st armaturer för glödlamor var av 1 st har tre kabelanslutningar och de övriga 3 har 2 st kabelanslutningar vardera

Någon sorts kabelslinga med kontakter, minns inte hur många, ska liksom få ihop dessa till ett stycke så att säga. Hur gå till väga?

har provat. säkringar går ibland. ibland lyser någon. har dock inte fått alla att lysa i rätt ordning.

vänster baklykta fungerar perfekt, men där är det andra färger på kablarna.

Någon som kan tippsa?
#1250834
Om säkringen går är det på något sätt kortslutning. Annars när det är lustiga fel så är det ofta jordfel eller dålig kontakt. Då antingen i kabeln som är skruvar i karossen, i lamphållarna (dom med 2 trådar har 3 kopplingspunkter) eller i själva jordskenan som sitter längs hela baklyktan. Hade själv stora problem när jag köpte nya baklyktor till min 745-a för några år sedan. Dom gamla var 2 olika fabrikat och i det ena passade lamphållarna dåligt. Jag fick hålla på att böja i jordkontakten till lamphållarna innan det blev ordentlig kontakt på alla punkter.
Om du har släpvagnskoppling, börja där.
#1250967
Det är inte så farligt komplicerat ändå. Den svarta som går till karossen är jord som du beskriver, och den ska anslutas till den kopparskena som går till alla glödlamporna gemensamt. Sedan kan du prova ut resten.

Det finns – nedifrån och upp:
positionsljus bak (den enda som lyser hela tiden)
bromsljus (samma glödlampa som positionsljuset)
blinkers
backljus

Översta glödlampan på höger sida används normalt INTE på 745 årsmodell 91. Det är dimbakljus, men bilen har bara inkopplat dimljus på vänster sida – tro det eller ej.
#1521911

Översta glödlampan på höger sida används normalt INTE på 745 årsmodell 91. Det är dimbakljus, men bilen har bara inkopplat dimljus på vänster sida – tro det eller ej.” Det förklarar varför översta lamphålet var pluggat på min lykta som jag tänte byta idag. Det är tillverkat 96 och sitter på en 945. På det nya finns hål för lampa och när jag kollar lite noga så finn en lila och vit kabelsko fasttejpad mot de andra kablarna, Ska den sitta mot lamphållaren i nya lyktan?
#1522004
? märkligt, min -98a har då både hål och lamphållare på båda sidor överst. Dock finns bara kablar, åtminstonde vad jag såg(letade inte speciellt noga då jag var där av en helt annan anledning :P), på vänster.
Kommer ihåg att jag drog en kabel raka spåret från vänster till höger på min förra 945a(-92) för att få dimljus på båda sidorna, innan jag kopplade om dom till bak/bromsljus istället :P
#1522101
NilsO skrev:Översta glödlampan på höger sida används normalt INTE på 745 årsmodell 91. Det är dimbakljus, men bilen har bara inkopplat dimljus på vänster sida – tro det eller ej.
Det är väl på vänster sida det ska vara igentligen...?? På min 745-a är det på inkopplat på höger sida (original). Vet att många har det på båda sidor, men det är väl inte tillåtet.
Weber 32dir på en b20

Har du en B20B ska det sitta dubbla SU, annars &au[…]

Jag syftar på resonemanget som somliga sl&a[…]

Kan det vara fel på vevaxelgivaren? Lå[…]

Först måste du ta bort den beiga plaste[…]