Volvo 240 & 260, 340 & 360 samt 440, 460 & 480 relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1250667
Arne skrev:Jag kan inte öppna länken du skickat
Av någon anledning så läggs det till ett "s" efter http i länkadressen när man "klickar" på den. Radera "s" i https så funkar länken direkt.
Ja, det är rätt olja, har för mig bakaxeln rymmer 1,3 liter.
Växellådan (M46 med Overdrive) rymmer 2,6 liter när den är helt tom, men det brukar den inte bli riktigt genom bottenpluggen. Oljan heter (som jag använder) ATF Typ F/G har Biltemas Nr. 36985 (F är en äldre beteckning, den har hetat F/G i många år men heter numera bara G tydligen)
http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Olja/H ... 000022984/
#1250698
Du lossar båda pluggarna (bakaxeln har ibland bara en) sedan sätter du i den undre (med magneten i) och fyller genom det övre tills det börjar rinna ut där. Låter det rinna ut tills det slutar och sätt i pluggen. Den övre är både påfyllning och nivå och du kollar nivån genom att stoppa i ett finger. För att fylla behöver du en sådan här,
https://www.google.se/search?q=oljesug& ... rMIsZOqH1M:
Med den kan du även suga ut oljan i bakaxeln om det bara är en plugg. Annars använder du den till att suga upp från flaskan och trycka ut det i växellådan eler bakaxeln. Om du använder den till att suga ut den gamla oljan i bakaxeln, va då noga med rengöringen av den innan du fyller ny olja.
Weber 32dir på en b20

Har du en B20B ska det sitta dubbla SU, annars &au[…]

Jag syftar på resonemanget som somliga sl&a[…]

Kan det vara fel på vevaxelgivaren? Lå[…]

Först måste du ta bort den beiga plaste[…]