Här kan du lägga in bil eller motorrelaterade länkar.

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av frasse4
#1214231
Rlind skrev:Polar Parts i Tyskland, har nästan bara Volvodelar. Är väl samma delar och priser som hos många andra näthandlare men snabba leveranser hem till dörren och aldrig varit några problem de gånger jag beställt till mina 850.
Bra tips, blir nog att jag lägger en order där!
av Norfleet
#1214281
Spareto brukar jag använda när jag handlar. Företaget är från Estland och baserat i Tallinn, och erbjuder i min mening både utmärkta priser och gott sortiment på kvalitetsdelar. Hemsidan finner jag enkel att navigera på, och sökning på OE-nummer fungerar i allmänhet tillfredsställande.

Min upplevelse är att de har varit flexibla, tydliga och korrekta när det gäller orderhantering. Innan en order är färdigpackad har det inte varit några problem att lägga till en eller flera varor, och prompt skickas då en förfrågan om extra inbetalning för tillagda varan. Om olyckan är framme och en beställd vara tvunget ersätts med annan skickas snabbt en återbetalning på mellanskillnaden.

Paketen jag har mottagit har varit välpaketerade med ömtåligare detaljer väl skyddade från annat, och med lagom mycket packning i allmänhet för att skydda helheten.
av Rlind
#1214727
Danje skrev:
Rlind skrev:Polar Parts i Tyskland, har nästan bara Volvodelar. Är väl samma delar och priser som hos många andra näthandlare men snabba leveranser hem till dörren och aldrig varit några problem de gånger jag beställt till mina 850.
Tack för tipset. Har dem bra kvalitet? Kikar efter ljuddämpare till v70 och hittade flertalet olika. Står dock inga märken på dem, endast "polar parts" på alla.

http://www.bilddump.se/bilder/201711231 ... 7:cbb6.png

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
De kör nog egen branding på delarna, så som Biltema t.ex. Kvaliteten har jag ännu inte märkt något negativt med då min bruksbil inte rullar så många mil om året (min andra 850, en T-gul får dock bara originaldelar).

Det enda jag har att anmärka på är att värmeelementet jag beställde var ett 9-raders, att jämföra med original som är 11-raders. Resultatet blir då sämre värme i kupén under våra kyliga vintrar. Samma sak hände en kompis som beställde på bildelar24 eller vad de nu heter.
Användarvisningsbild
av tuuurbo
#1221745
1- bildelaronline24.se
2- KL-racing
3- Biltema
4- Getech.se
95% av slit-bildelarna kommer ifrån dessa fyra företag.

-

Tuning/Trim-delar handlar jag hos
1-KL racing
2- L-M-R.SE
3- turbomeck.se
4- GETECH.SE bromsar sport och orginalsortiment, jag kör deras prisvärda sportkit med slitsadeskivor till små peng
5- Biltema 3" universal avgassystem billigt och bra
#1223390
Polar Parts är helt klart den återförsäljare jag allra helst anlitar. Sedan ett år tillbaka har jag handlat delar för närmre 20 000 kronor hos dem och för 20 000 kronor får man en hel drös delar i jämförelse med andra återförsäljare. Ingenting som jag har köpt därifrån har varit av undermålig kvalité, förutom ett par tändspolar som en Volvo S40 T4 inte ville bli kompis med.

Bortsett från tändspolarna har allting varit tipptopp. I många fall är det samma delar (Professional Parts) som Skruvat säljer, fast Polar Parts säljer det till lägre pris. Och som nämns tidigare i tråden skickas det fort (oftast samma dag) och tar ungefär tre till fem arbetsdagar för det att levereras direkt hem till dörren.

Det är fullpott på Polar Parts i mitt tycke.

I övrigt - även om de är dyra på många saker - älskar jag Vparts. När det kommer till sådant som ligger bortom reservdelar (styling och dylikt) väljer jag nästan alltid dessa. De har en fenomenal service gentemot sina kunder och är alltid grymt bra att ha att göra med. I några fall har det dock blivit KL-Racing, LMR eller SC Styling, vilka jag också finner trevliga att göra affärer med. Men Vparts är en favorithemsida på svensk mark.

Universaldelar (avgassystem, upphängningsgummi, torkarblad, skruvar, muttrar, kemikalier, kablar, kabelskor, slangar, slangklämmor med mera) köper jag nästan alltid på Biltema, och det brukar kunna bli rätt så omfattande slutsummor också för smådelarna, varför jag tror att mina reservdelsinköp från Tyskland knappast riskerar att göra Biltema bankrutt.

Elektronik (lampor så som halvljus, helljus, dimljus, interiörbelysning och motsvarande smått, samt mätare och liknande) beställer jag från eBay. Säg exempelvis LED-lampor av modell W5W/T10, där dessa uppnår priser på 60 till 100 kronor stycket (!) på svenska återförsäljares hemsidor, medan du får 50 stycken lampor för 70 kronor på eBay. Jag är för snål för att låta leveranstiden maskera den prisskillnaden.

Det roligaste vad gäller det sista exemplet är att jag köpte T5-lampor av fabrikatet Ledson här i Sverige just för att det skulle gå snabbt. Efter bara ett par hundra mil började lamporna att blinka och till slut slocknade de. Jag gjorde samma sak igen och efter en kort tid återuppstod samma problem. Kinalampor för en bråkdel av priset som monterades därefter fungerar fortfarande (långt över vad Ledson fungerade) och då har jag dessutom en plastpåse full med reservlampor. Jag kanske hade otur med mina Ledson-lampor, men jag är en kinesfanatiker när det kommer till sådana produkter (LED, xenon och så vidare).
Användarvisningsbild
av Nexus
#1224392
Bildelaronline24.
Speciella delar så är det L-M-R, VParts eller Volvo\Bilia.
Biltema kan hända man slinker in på och Olja köps från Granngården eller Lantmännen.
av Glen88
#1275006
Inte direkt bildelar relaterat men. Det har blivit populärt med olika guider på internet.. Folk kan ju inte göra något själv numera.
Allt är oftast skit, men snubblade över denna som ändå verkade vara rätt duglig.https://www.myloan.se/billan/kopa_bil.
Ni får gärna länka liknande om ni har tips! :)
Det är alltså en guide för att köpa bil inte delar, men tror mycket av det som står går att använda på delar också, som att köpa saker på fel "säsong" dvs, köpa sommardäck på vinter och tvärt om.
Hjälp

Behöver byta denna.hur får man loss den[…]

Framhjulslager V50

Jag har köpt 2st framlager på Biltema m[…]

Slutsteg original

Undrar var sitter slutsteget till original woofern[…]

Missljud höger bak v60cc II

Hade tråkigt missljud i höger bakvagn p[…]