Volvo S80N (07-16), V70 II (08-16), XC70 II (08-16) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1046453
Jag har inte blandat in likriktning. Jag har skrivit att jag ska använda en diod som en likriktare.

Likriktning där man omvandlar strömmen görs genom att använda t.ex. 4 st likriktare i form av dioder. Men som jag skrivit flera gånger tidigare. Jag ska använda 1 diod. 1 diod är en likriktare och man kan använda 4 st för att konstruera en likriktarbrygga för att använda i likriktning.
#1046479
Vad är tänket?
Varför vill du kunna dra på ett extraljus med fjärren?
Utan att vara otrevlig, bara nyfiken.
#1046572
oldtimersmc skrev:Vad är tänket?
Varför vill du kunna dra på ett extraljus med fjärren?
Utan att vara otrevlig, bara nyfiken.
Tänket är helt enkelt att jag saknar funktionen att kunna tända lampor framåt vid upplåsning/fjärr som man kan göra på de flesta bilar av mellanklass och uppåt idag. Inte ens DRL-lamporna kan vi få tända :( Och då vill jag kunna ha möjligheten att slå på LED-rampen via fjärren istället när jag önskar.
#1046576
Bild

Detta är LED-rampen som jag har beställt. 58 euro från Tyskland inkl. relä-kablage. Kommer köpa nummerskyltsfäste från Biltema. Allt sammanlagt lär landa på en tusenlapp.

Jag tror inte att den ens kommer i närheten av de 11000 lumen som säljaren utlovar men om jag så skulle få hälften 6000 lumen, så är jag mer än nöjd! En vanlig halogen-lampa H7 ger runt 1500 lumen och en xenon runt 3000. Så det skulle motsvara 4/2 extra helljus vilket är mycket prisvärt. Mycket lumen/kr. Får se hur det blir med ljusbilden.
#1046608
DTJ skrev:Bilden visar en diod.
En likriktare består av 4 st. dioder
Med fyra dioder kan man bygga en brygga och få helvågslikriktning, med endast en diod kan man göra en ful halvvågslikriktning men ändå kalla det för likriktning men det är inte det som det handlar om nu.

Roligt projekt! :)
#1046981
Det här ska följas :)

Går det att sno styrström från helljuset och via relä mata extraljus direkt från batteriet på en modern Volvo på samma sätt som man gjorde förr i världen på tex 240:ins tid?
Eller, att det går förstår jag, men det blir inte en massa knepiga larm eller felkoder?

Jag har då en v70 från 2001 2,4t med[…]

Givare i kylaren hoppar ur

Kan det vara så enkelt att ringen som ska t&[…]

Härligt snabbt agerat!

Felmeddelande på antisladd

Hej! Börja med att kolla att någon ce[…]