EX30(24-), EX90 (25-) relaterade ämnen.

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av fjohan82
#1580724
Volvo tvingas återkalla 72 000 exemplar av nya elbilen EX30 i Sverige och övriga världen, rapporterar sajten Carup.

Bilarna kan ha ett fel på mittskärmen som gör att hastighetsmätaren inte visas.


https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr ... ry=1260635

https://carup.se/volvo-tvingas-aterkall ... e_vignette
Användarvisningsbild
av GT-mannen
#1580801
Man kan ju inte annat än undra vem det var på Volvo, som är ett trafiksäkerhetstänkande företag, som kom på att hastighetsmätaren inte ska vara rakt framför föraren utan enbart i skärmen mitt på instrumentbrädan. Det kräver att man tar uppmärksamheten från vägen för att kolla på hastighetsmätaren. Då protesterar bilen genom att säga "håll ögonen på vägen". Gör man det tillräckligt många gånger kommer kaffekoppssymbolen upp och man blir ombedd att ta en paus. Syrran råkade ut för det i påskhelgen när hon hyrde en EX30.

/Håkan
av HeavyMetal
#1580833
GT-mannen skrev: sön 09 jun 2024, 16:08 Man kan ju inte annat än undra vem det var på Volvo, som är ett trafiksäkerhetstänkande företag, som kom på att hastighetsmätaren inte ska vara rakt framför föraren utan enbart i skärmen mitt på instrumentbrädan. Det kräver att man tar uppmärksamheten från vägen för att kolla på hastighetsmätaren. Då protesterar bilen genom att säga "håll ögonen på vägen". Gör man det tillräckligt många gånger kommer kaffekoppssymbolen upp och man blir ombedd att ta en paus. Syrran råkade ut för det i påskhelgen när hon hyrde en EX30.

/Håkan
Synd att Volvo tar efter Tesla med hastigheten på enbart mittskärmen. Snart tar Volvo säkert bort blinkers spaken och park sensorer som Tesla har gjort nyligen.

Ja det var ju lugnande iaf :-) fick lite panik d&[…]

Kanske är en svag pubkt på elmotorn d&a[…]

Fick du ordning på missljudet i motorn?? Vet[…]

Lossa bromsskivor bak XC90

Det sitter justerbar expander i trumman, men den v[…]