Volvo XC60 (18-), V60(19-) och S60 (20-) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Villbaraharoligt
#1239094
toompo skrev:Jag har beställt en XC60T8 men inte lagt till något extra på ljudanläggningen. Nu har ett mellanting prismässigt tillkommit. Harman Kardon är ju mer rimligt pris.
Hur tänker ni? Hur bra är standardljudanläggningen?
Ta tid på dig att lyssna. Har du stålar så slå till. Du lär ångra dig annars. Om man bara har lite känsla för ljud så lär man fatta rätt fort att dom lyckats riktigt bra. För mig tog det 2 minuter att bestäma sig. Men jag är ju ljudnörd, om det är värt pengarna, klockrent JA
av CETT
#1239119
toompo skrev:Jag har beställt en XC60T8 men inte lagt till något extra på ljudanläggningen. Nu har ett mellanting prismässigt tillkommit. Harman Kardon är ju mer rimligt pris.
Hur tänker ni? Hur bra är standardljudanläggningen?
Jag är i samma sits. Tycker inte att standardanläggningen låter något vidare i XC60, i alla fall inte utan subwoofern som är standard i T8. Tyvärr vet jag inte riktigt vad den kan tillföra då jag bara kunde jämföra standardljud i en D5 utan sub mot BW i en T8.
I vart fall tyckte jag att 40k är för mycket att lägga på en bilstereo. Ok om det varit en hemanläggning men då hade jag haft den i 10-15 år också. Bilen byter jag om några år och jag tror att kommer att vara noll i andrahandsvärde också på BW. Bara ett fåtal som har det musikintresset.
Men 10k för en bra anläggning tycker jag kan vara intressant så jag ska i varje fall provlyssna på HK även om det får bli i en XC40.
av CETT
#1250038
Nu blev det en HK för mig trots allt. Jag lyssnade på den i XC40 och kan inte säga att det var något superljud men borde väl vara något bättre än standardanläggningen i alla fall.
av Linqid
#1250076
@CETT,
Jag har sagt det tidigare i tråden så risk för upprepning, men jag tror inte man ska bilda sig en uppfattning om H/K i XC60 genom att lyssna på H/K i XC40. Det är nämligen mycket möjligt att H/K i XC60 är klart bättre.

XC40 har ju som bekant en helt ny layout utan högtalare i dörren, vilket inte XC60 har. Vidare så kan det även skilja sig i hårdvara. T ex så är H/K i en BMW 1-serie klart sämre än H/K i en 3-serie.
av toompo
#1250123
Jag la till HK faktiskt men det känns som att köpa grisen i säcken. Min säljare kan inte svara på var man kan lyssna på en HK. Han säger bara att inga bilar av 2019 års modell har levererats så det går inte att lyssna någonstans. Jag tycker han gör det lätt för sig för någon handlare måste ha en XC60 med HK
av fragge
#1250127
toompo skrev:Jag la till HK faktiskt men det känns som att köpa grisen i säcken. Min säljare kan inte svara på var man kan lyssna på en HK. Han säger bara att inga bilar av 2019 års modell har levererats så det går inte att lyssna någonstans. Jag tycker han gör det lätt för sig för någon handlare måste ha en XC60 med HK
MY19 har ju knappt ens börjat levereras till kund, så jag tror nog inte han ljuger direkt.
av toompo
#1250146
Nej ljuger gör han nog inte men han verkar inte heller kolla med andra handlare. Sen kan man undra varför alla demobilar har B&W och det är svårt att få lyssna på något annat. En demibil med HK någonstans i hela Skåne borde ju finnas kan man tycka.
av fragge
#1250155
toompo skrev:Nej ljuger gör han nog inte men han verkar inte heller kolla med andra handlare. Sen kan man undra varför alla demobilar har B&W och det är svårt att få lyssna på något annat. En demibil med HK någonstans i hela Skåne borde ju finnas kan man tycka.
HK systemet kom ju i samband med MY19, eftersom inga MY19 har levererats så finns det nog inte så många demobilar att titta på än.
av ipmac
#1250176
Jag hämtar ut min XC60 med HK ljud på fredag, så skall bli väldigt spännande att se om det var en bra eller dålig gris jag köpte :)
av toompo
#1250195
ipmac skrev: tor 17 maj 2018, 13:02 Jag hämtar ut min XC60 med HK ljud på fredag, så skall bli väldigt spännande att se om det var en bra eller dålig gris jag köpte :)
Spännande!
Skriv gärna en rad här när du lyssnat på din HK :)
Led i baklyktor släpkärra

Jag testade förut med led och det vart aldrig[…]

Begagnade nycklar på skroten

Har Flashwebb keyless??? Jag har det inte på[…]

V90 T6 19" Hakka R2 och 21" PZero. 0.99 […]

Skrapande växellåda

Som hammerin skriver..M56 är praktiskt taget […]