Volvo 240 & 260, 340 & 360 samt 440, 460 & 480 relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av UlfLundmark
#1291797
Hej håller på att renovera en 240 från 83 och undrar hur man kan ta loss kromlisterna som sitter på dropplisterna? Vill behålla dom så att dom går att sätta tillbaks efter lackering?
/Uffe
av bönan
#1291989
Enklast är väl att helt enkelt demontera hela listerna. De sitter fästa endast med clips. Bara att dra och bända lite försiktigt med en tunn plattmejsel. Var bara försiktig så att du inte böjer listerna för mycket, då är de lite knepiga att få bra igen.
av Amarace
#1292045
Sitter inga clips på dropplisterna.
Dom är bara dittryckta, för att lossa så bänder du loss dom från underkant, och monterar genom att lägga på i överkant och bara trycka till i nederkant. Men dom brukar kunna vrida sig även om man är försiktig.
av lincoln
#1296806
Har du lyckats? Om inte,,, du lägger nåt runt i rännan mellan taket ock listen som ett avbrott.. sedan bryter du med en spår-mejsel centimeter för centimeter hela vägen fram ha tålamod,,,hela vägen,,,när den ska tillbaka hakar du fast uppe mot taket först sedan trycker du med båda tummarna breve varandra fast undre delen jobba dig fram 1 dm i taget

Jaja, vi släpper det där, vi har helt o[…]

Motor 850

Jess flexen sitter i grenröret och de ser lik[…]

Jag loggar in på Appen spotify och allt funk[…]

Länkarmsbyte

Ok tack för svar, det men att spännafast[…]