Volvo 240 & 260, 340 & 360 samt 440, 460 & 480 relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Blackline88
#1243869
Hejsan!

Elfelen började först när jag skulle byta stereo i bilen. Hade inte tagit ur batteriet när jag gjorde det. Märkte sedan nån dag efter att centrallåset inte funkade över huvudtaget. Det var helt dött. Sen är det även så att ibland så funkar bara ett backljus och ibland två. Men även att ibland så funkar dimljusen bak men inte backljusen.

Det senaste som hände var att blinkersrelät surrade typ och det blinkade inte. Detta har hänt förut sen har det funkat som vanligt igen. Nu öppnade jag upp för att kolla för den slutade inte pipa när man använde blinkersen. Då bara dog den helt. Inte ett ljud. Testade att byta relä gjorde ingen skillnad. Har märkt att om man trycker ner varningsblinkersen lite halvt så blinkar bara höger blinkers och om man tar och blinkar med vänstern då med spaken så funkar det. Men så fort man släpper varningsblinkersen så funkar inte spaken längre.

Testade nyss att fina till lite jordpunkter. Satte i batteriet igen och testade och blinka. Då blinkade den ca 2 gånger sen dog den igen och ville inte funka.

Antar att det är jordfel. Men vet inte riktigt vart man ska börja och hur man ska göra. Är inte så bra eller van med el. Tack för svar i förväg!
Användarvisningsbild
av lennarte
#1244651
Om du misstänker att felet uppkommit när du monterade stereon så montera bort den igen och kolla om det funkar då. Gör den det så kolla så den är rätt kopplad med plus, minne och jord. Funkar det inte då heller så kolla anslutningarna vid säkringarna, det du nämner får ström över anslutning 15 på tändlåset och går genom säkring (tror jag) 11, 12 och/eller 13. Varningsblinkers går direkt på batteriet, men blinkers går genom 15 (alltså "ström när tändning är på") Så blinkreläet funkar på både direkt batteriström och ström "tändning på". Kolla också så du inte har jordfel vid baklamporna också. (se annan tråd) Kan bli lustiga fel på ljuset då.
av Blackline88
#1244800
Tack för hjälpen! Var bara dålig kontakt i säkringen. Tänkte att det var nått större problem än så men tydligen inte. Dock funkar inte centrallåset fortfarande så skulle uppskatta hjälp med det. Ett fel avklarat!
Användarvisningsbild
av lennarte
#1244845
Kolla på säkring 8. Det kanske är samma sak där, säkring 6,7,8,9 och 10 är kopplade direkt mot batteriet och säkring 8 går till klocka och centrallås. Lyssna med örat mot klockan när någon vrider nyckeln i låset. Reläerna till c-låset sitter precis bakom klockan.
av Blackline88
#1244870
lennarte skrev:e

Kollade säkringen och den var fin allt funkade som det skulle förutom centrallåset på den. Lyssnade även på reläerna men inget klickande när man låste. Får ta mäta reläerna med en multimeter är min bästa gissning. Kanske skett en kortslutning?

20190103_153434.jpg Köpte nya stötd&a[…]

Vet inte om jag kan hjälpa men min V60 hade […]

Kan du gärna fixa mer info om vilken kamremm […]

Tycker våran Maxi Cosi air protect Isofix […]