Volvo 240 & 260, 340 & 360 samt 440, 460 & 480 relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
By lennarte
#1149008
Till B20 motorn fanns det olika tjocka topplockspackningar, finns kanske till B200 motorn också. Sedan är det ju frågan om hur mycket du tänker ladda, och vid vilka varvtal
By Amarace
#1149215
Är ju som att sätta turbo på en B21 eller annan rödblock med överliggande kam. Förutom att B200K har en tvåportsförgasare original.

Dubbla toppackningar var det som rekommenderades på en B21A med Volvos egna turbosats.
Användarvisningsbild
By lennarte
#1149300
Frrla skrev:Kan man beställa kopparpackningar till dessa motorer tro? Sägs väll att dem ska hålla bättre å dubbla är heller inga problem?
Den äldre typen av kopparpackning som fans på B16 motorerna bl.a höll inte så bra när det "blev åka av", men har för mig jag sett packning i massiv koppar, det är kanske den du menar.
Vad man kan göra (har inte gjort det själv) är att om man använder dubbla packningar (vanliga) är att lägga en tunn plåt (koppar?) som "binder ihop" packningarna vid cylindrarna. Läste om detta i turbons barndom när alla skulle trimma vad för motorer som helst med turbo.
En kille här i stan hade en Datsun 240Z som han skaffade turbo till. Detta var innan Wastegate och andra regleringar så för att spara motorn hade han en gummislang i insugningsröret som var tätt i en ände och som han spände fast med en slangklammer. Den hängde i en länk och han justerade laddtrycket med slangklammern. När trycket blev för högt flög slangen av (därav länken) så han fick stanna och "trä på" den igen, men han sparade motorn....om han inte spände klammern för hårt :lol:
By devilsix
#1150388
takk for svar! skal kjøpe en b21 så bygger turbo på den istedet tror jeg :D
Men er det mulig å bygge om bunnpanne slik som på bildet?? Håper dere forstår hva jeg mener. Motoren skal ikke inn i en volvo, så den originale bunnpannen passer ikke slik den er fordi travers og tannstang er i veien.
Bilagor
bunpanne.jpg
bunpanne.jpg (28.02 KiB) Visad 24 gånger
Vi som beställt nya XC60

Hur tror ni amber intregören blir efter n&a[…]

Optisk kabel

vänta lite, under FÖRAR-stolen? inte pas[…]

Om du har företagsabonnemang med obegrän[…]

Skakningar v50

Hej. Min V50 har börjat skaka i framvagnen n&[…]