Forum för ekonomiska frågor som rör volvoägandet, t.ex. försäkringar, garantier, trygghet, verkstäder, lån et.c.

Moderator: Moderatorer

#1209034
Är det möjligen LF Kalmar det handlar om? Min far har nyligen haft en dispyt med dem angående inlösen av en Passat -10. De värderade bilen lågt i hans ögon och var omöjliga att förhandla med. Det slutade med att en opartisk värderingsman anlitades och värderade bilen högre så LF fick betala den högre summan som pappa begärde från början + arvode för värderingen. Motiveringen var att det fanns en bil på blocket för den summan de erbjöd honom med samma mil som pappas. Att den saknade dragkrok och att kamremsbytet skulle göras om 200 mil (nyss gjort på pappas bil) spelade ingen roll.

Nåja, där sa man att rep fick uppgå till 80% innan det blev inlösen.

Har du fått ett bra bud på inlösen? I så fall är det nog bara att acceptera. Om inte - försök förhandla med dem och ta in en värderingsman om det behövs och du tycker att du har kött på benen. Om han värderar till samma eller lägre får du betala en del av arvodet (500kr + några procent hade det blivit för pappa) värderar han bilen högre slipper du betala kostnaden + får det högre beloppet. Om det inte plötsligt blir lönt att laga bilen då...

I pappas fall gjorde skadeverkstaden en skadekalkyl på 85000kr på en frontalkrockad bil utan att ens öppna huven vilket jag tycker är lite anmärkningsvärt.
#1209473
MartinS skrev:Är bilen hel eller halvförsäkrad och vems fel var olyckan?
Tydligen helförsäkrad, och påkörd bakifrån.
#1217144
För att avrunda i tråden och med ny info.

Det har, efter att ägaren själv på eget initiativ letat fram info och tagit kontakt med försäkringsbolaget i utlandet, framkommit att det utländska FB försökt att komma i kontakt med ägaren för att komma överens om eventuell utbetalning då de inte hade ett samarbete med LF på det sättet som man vanligtvis har inom EU.

Detta är något som LF INTE har informerat ägaren om utan hållit tyst om det och helt ignorerat deras försök till att få uppgifter från dem. LF hade skickat dit uppgifter om kostnaden som de skulle behöva ersätta men sen slutade LF svara på mail när man hade frågat om uppgifterna till ägaren. Istället har LF under denna tid tryckt på ägaren att så fort som möjligt skriva på för inlösen så de kan ta bilen.

Helt sjuk. Vilka metoder man använder.. :shock: Detta är alltså information från försäkringsbolaget i utlandet, LF hade skickat dit bilder på bilen och allt.

Det utländska FB meddelade istället att det var väldigt bra att ägaren själv hade ringt in så man kunde reglera skadan direkt mellan varandra utan att inkludera försäkringsbolaget i just Sverige, det var så dem jobbade.

Det värsta av allt är att Länsförsäkringar undanhöll denna informationen för sin kund i ärendet och tvärnekade på alla frågor som ägaren hade ställt om vilka möjligheter som fanns, allt i syfte att tjäna pengar på det - för de var ju medvetna om att ägaren hade rätt till det. De räknade väl inte att parterna skulle komma i kontakt med varandra på det sättet, kan vara därför man skyndade på allting så mycket och att man behöver svara så fort som bara möjligt.

Pengarna för ersättningen (utbyte av delarna + arbetskostnaden) ramlade precis in på ägarens bankkonto från det utländska bolaget så bilen kan gott rulla på i något år till förhoppningsvis, eller ja så länge den "lever" så att säga, man vet aldrig vad morgondagen har med sig.

Men för ärendets del: slutet gott, allt gott, Volvon rullar på.
Och ja, korruption finns även i Sverige och stora företag ljuger vilt för sina kunder för att dra in pengar.
#1217154
Vilken historia! I vilket land skedde olyckan, dvs vilket land var det andra försäkringsbolaget ifrån? Kan vara bra att veta för framtiden..

Skriv ihop och skicka till den högst uppsatta person du kan hitta inom LF med kopia till lämplig lokaltidning. En sak om inlösensregler mm är fyrkantiga men att sluta svara på mail och mörka både mot det andra bolaget och mot sin egen kund är ju bisarrt.
Kjører fullelektrisk i 55 km

AA6BDD8C-9A64-4972-A49F-5B58FE9BE3D1.jpg Jeg er […]

Gäller min v70 t5.. I vintras börja den […]

Val av Amber skinnklädsel?

Det finns flera sidor av ett mynt... Har sett b&[…]

Bättringsfärg, spray?

Ett tips är att först testa på e[…]