Forum för ekonomiska frågor som rör volvoägandet, t.ex. försäkringar, garantier, trygghet, verkstäder, lån et.c.

Moderator: Moderatorer

By S80_140HK
#1190491
Jag och sambon har LF på bägge våra bilar, klart billigast för oss i alla fall. För sambons del skiljer det drygt 600kr i månaden mellan Volvia och LF :roll:

Volvia kan dessutom vara lite smådryga när man ifrågasätter priset. Jag pratade med dom för några år sen och sa att LF har erbjudit mig den här premien på min bil och undrade om Volvia kan matcha det. Tjejen på Volvia kontrar med att anledningen till att Volvia har högre priser är för att dom använder sig av Volvo Originaldelar :lol: :lol: Ungefär som att det var något exklusivt för Volvia? ??:-/ :lol:

Jag kontrade bara med att jag kommer byta bolag om dom inte kan matcha priset, fick bara ett "Gör det då" till svar. Sen var min saga med Volvia slut. :lol:
Användarvisningsbild
By Its1more
#1190505
Det är väl inte Volvia som lagar bilen, det gör ju en auktoriserad Volvoverkstad och det anlitar väl de andra bolagen också?
Användarvisningsbild
By Schmoyoho
#1190550
Ingen risk att bilen hamnar t.ex hos mekonomen om man väljer andra bolag? När jag tecknade min Volvia-försäkring googlade jag runt en del och det lät på många som att Volvia kunde vara dyrare men var värt det pga bra villkor. Men i mitt fall är Volvia billigast med en del marginal, tack vare deras nice price-försäkring.
By Lövet
#1190562
På nyare bilar lämnas i princip allt in till auktoriserade verkstäder oavsett bolag.
Användarvisningsbild
By Its1more
#1190563
Svar från Volvia:
"Jag ser att höjningen har att göra med att din rabatt om ca 10% som du fick tack vare ditt billån via Volvofinans Bank nu löpt ut. Rabatten för billån gäller i max tre år.

Så snart ditt nya bolag har meddelat Trafikregistret att de tar över din försäkring från och med 20017-09-12 kommer vi att avsluta försäkringen hos oss.
När detta är gjort skickar vi ett brev till dig som bekräftelse att försäkringen avslutats.

Vi hoppas att du kontaktar oss nästa år för en ny jämförelse."

Hm...undra vad jag ska välja...
Användarvisningsbild
By MartinS
#1190666
Det är inga bolag som kämpar för att behålla kunder, dom jagar nya istället. Försäkringsbranchen är en konstig branch.
Användarvisningsbild
By Its1more
#1190670
WaterCircles ger en premie på ca 5878:- för nästan samma saker. Missar djurkollision, vägass (har genom VoC och service hos Bilia), allrisk. Kan leva itan. Peppar peppar så har jag aldrig under mina 22 år som jag ägt bil behövt annat än glas och vagnskada.

Jag byter!
Användarvisningsbild
By StringerBell
#1191149
MartinS skrev:
StringerBell skrev:Man vet inte vad försäkringsbolaget går för förrän man har ett skadeärende.
Exakt... En av anledningarna varför man inte väljer Volvia. Jag vill inte ha samma part som köper, utför och sedan betalar för reparationen. Lycka till att få ett dåligt jobb tillfixat.
På vilket sätt är det lättare att få ett dåligt jobb tillfixat med ett "oberoende" försäkringsbolag? Risken med "obereonde" försäkringsbolag är ju att jobbet med större sannolikhet läggs ut på Dragans Plåt & Fix istället.
By Lövet
#1191154
Det funkar inte så. Volvia är inte på något sätt unika i att de lägger jobbet på auktoriserade verkstäder. Det gör alla försäkringsbolag så länge bilen är någorlunda ny. Det är nämligen _billigare_ för försäkringsbolagen att göra så pga rabatter, smidiga rutiner och integrerade IT-system. Personen som berättade detta är chef för Fordon på ett av de stora försäkringsbolagen som jag litar på helt och fullt.
Användarvisningsbild
By Perra83
#1191157
Rejmes (Volvo) här i stan har ingen skadehantering. Möjligtvis nått rutbyte.
En extern firma fixar och lagar typ alla sorters bilar och husbilar mm. Det är dom som får stå för ev. backjobb.
För mig har Volvia legat bra till i alla år. Har knappt behövt ringa dom vid skador utan bilskadefirman har skött allt.

Jag har gjort en sköljning av min automatl&ar[…]

https://www.laderspecialisten.se/index.php?route=c[…]

Sänkning av V90

Ni som monterat själva.. Är det nå[…]

Små ryckningar vid gaspådrag.

Hur såg stiften ut? Dom du har satt i och do[…]