I denna avdelning finns allt som har med motorarbeten och trimning att göra, vare sig de är enkla eller avancerade. Glöm INTE att skriva vad det gäller för bil, årsmodell samt motorbeteckning!

Moderator: Moderatorer

av LiSv
#1459769
Volvo V70 II D5 Momentum årsmodell 2015 automat snart 8000 mil. Alltid servad på Rejmes. Senast en månad sedan då det var dags för vanlig originalservice. På väg hem från semestern med husvagnen på släp 1900 kg så saktar bilen helt plötsligt ner utan att något låter eller händer. Kör ofta på farthållaren, när jag märkte hur sakta det helt plötsligt gick så gasade jag med pedalen men inget svar förrän jag nästan tryckt den i botten, då verkade det som att den växlade ner och gav full gas. Så höll den på till och från hela vägen hem. Dock fungerade den bra ibland så det var inte hela tiden. Nu åkte jag några mil igår med bara bilen och då hände samma sak fast bara när jag kom i en större uppförsbacke, oavsett om jag hade farthållaren i eller inte. När jag kom upp på krönet så gasade den sakta upp igen men utan att växla ner vad jag kunde märka iaf. Någon som varit med om liknande eller har någon tanke om vad orsaken kan vara? Jag ska såklart lämna in den men vore tacksam för era tankar och förslag här :-)
av LiSv
#1577386
Om jag minns rätt så fick de byta ett chip i växellådan. Det var ju rätt länge sen nu så minns inte exakt. Den fixades på Rejmes i Finspång och efter det så hade jag aldrig nåt problem igen. De har ju säkert kvar infon om åtgärden ifall din verkstad vill kontakta dem o fråga. Återkom om jag kan hjälpa till på nåt sätt.
av LenByg2
#1577645
Hej igen,
Verkstan osäker om det kan vara styrenheten till automatlådan (TCM) eller något annat och får inte ut info från Rejmes (GTPR gör att de bara ska lämna ut informationen till dig). Om du kan få fram mer info så vore det till mycket hjälp
av LiSv
#1577707
De bytte en tryckgivare då, det var allt de kunde se. Han gissade på att det nog var till laddluftskylaren...om jag hörde rätt :) Jag har ju inte haft några andra fel på bilen så det måste ha varit det.

Ja det var ju lugnande iaf :-) fick lite panik d&[…]

Kanske är en svag pubkt på elmotorn d&a[…]

Fick du ordning på missljudet i motorn?? Vet[…]

Lossa bromsskivor bak XC90

Det sitter justerbar expander i trumman, men den v[…]