Här kan ni medlemmar presentera era bilar med bilder, information etc. Skriv gärna era projekt ni håller på med också! Max en tråd per bil!

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av VaCUm
#1046219
Då jag kör mycket med egen bil i tjänsten var det i höstas dags att köpa nått modernare.
Efter mycket letande hittade jag en V70 från 2005. Utrustningsnivån är Kinetik och motorn är en 140 hk sugmotor.

Bild


Efter några hundra mil märkte jag att den luktade märkligt efter körningar på några mil. Trode först det var en bil framför men när jag kom hem på parkeringen kände jag lukten när jag klev ur. Jag öppnade huven och drog upp oljestickan och såg en dimma stiga upp ur röret.
Dagen efter beställde jag nya delar till vevhusventilationen. Jag köpte både ny oljefrånskiljare och slang till toppen. Den sistnämnda delen behövdes verkligen. Den rasade i delar när jag tog bort den. Bytet gick snabbt i päronens garage. Jag gjorde även byte av olja och filter.
Bild

Någon tidigare ägare hade monterat Calix-uttag på sidan av fronten och dragit kabel till kupén men det var ett riktigt fuskjobb.
Det var en tejpad skarv mellan intagskabeln och en vanlig skarvsladd bakom en plastkåpa rakt under kylaren. Skarvsladden var skyddad av en plastslang och i kupén var det ett vanligt utomhusuttag för skarvkablar. Jag rev bort allt och monterade nya kablar, y-kopplingar, slangvärmare och uttag för kupévärmare från Calix.
Bild
Bild
Bild

Jag har under hösten hunnit med att byta ljud i bilen. Jag stoppade in min Alpine CDE-187BT som jag hade tidigare i min S90. Högtalare byttes till fina grejer från Hertz och kabel för drogs till baslådan i bagaget. Högtalarna i D-stolparna kopplades ur.

Kvar att fixa på ljudsidan är att bygga två dämpsatser för diskanterna. Delningsfiltren för kit-högtalarna i framdörrarna kan bara dämpa med 3db och då jag placerade diskanterna på plastkåporna för backspeglarna hörs diskanterna lite för mycket.
Genom huvudenheten har jag dämpat ytterligare 3 dB så jag tror jag skall bygga ett par dämpsatser som dämpar 6dB och ställa delningsfiltren på 0dB dämpning. Detta gör jag för att EQn i huvudenheten även påverkar dörrarna bak där diskanten inte är irriterande. Då blir det bättre bak för passagerarna :)

Ikväll bytte jag halvljuslamporna. Tog lite mindre än en timma och då tog jag bort lådan för luftfiltret samt övre delen av lådan för databoxen.

Jag har sedan jag köpte bilen i slutet av september kört lite mer än 800 mil. När jag är uppe i 1000 mil tänkte jag lämna in den på den enklaste servicen hos volvo då de vägrar uppdatera mjukvaran i bilen utan ett servicejobb.
Sedan återgår jag till att serva bilen själv med oljebyten ungefär var 1000e mil

Bilder kommer lite senare :)
Senast redigerad av 2 VaCUm, redigerad totalt 0 gång.
av llesrof
#1106662
Dom där LED-lådorna till extraljus är säkert bra men satan vad fula de är. Ser ut som en sådan där infravärmare man har på altanen :D
Användarvisningsbild
av VaCUm
#1106669
Klart bättre utseende än dessa rostiga rackare som satt i fronten innan.
Bild

Passade på att tvätta fronten noga när jag kunde nå allt enkelt. Området bakom extraljusen hade inte fått mycket kärlek under många år. Grillen var matt och intorkad smuts överallt.

Bild
Dåligt med utrymme att fota bilen från sodan i garaget. Bättre bild kommer.
Användarvisningsbild
av Mini_ice
#1115067
Ser ut att vara en trevlig bil, dessa går de ju att skruva en del på själv :)
El dragkrok xc70

Jag tolkade det som att TS har en eftermarknad TRM[…]

Bilder på era bilar

Den startar alltid i Comfort-läget och i de l[…]

Biltema 18V mutterdragare

Däckverkstäder med luftdrivna knackare k[…]

Fälgar till volvo 740

Tänk dock på en sak... När bilen f[…]