Här kan ni medlemmar presentera era bilar med bilder, information etc. Skriv gärna era projekt ni håller på med också! Max en tråd per bil!

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av MartinS
#1326280
Köpte en ny i våras på Ebay men den var trasig. Som tur var hade en bekant precis sålt sin volvo så jag köpte hans Dice för en okej peng.
Användarvisningsbild
av MartinS
#1329859
Det har blivit ett par hundra mil på semestern och bilen har skött sig utmärkt! Det har känts bra för plånboken att köra den här istället för XC60 T6'an som stått hemma i garaget, det kanske känns mindre bra i vinter när man fördrar en högre bil med AWD, men den dagen den sorgen :)

Jag har inte gjort så mycket med bilen under semestern mer än att hållt efter putsen, men idag bytte jag iallafall startbatteri i förebyggande syfte. Det fabriksmonterade batteriet kan väl knappast vara helt fräscht och redo för ytterligare en vinter med bränslevärmare efter 7 år. Det blev ett Varta Silver AGM i orginalstorlek och styrka. Jag passade också på att sätta dit ett ctek uttag då det skall vara enkelt att ladda batteriet under vintern.

Bild
Användarvisningsbild
av MartinS
#1331927
Lite bilvård igår kväll resulterade i en väldigt glansig bil, som jag naturligtvis inte lyckades få bilderna från i morse att reflektera, men fin blev den. Eller den är alltid fin men ett par nya lager keramisk coating gjorde den lite extra fin:) Bra bilvårdsprodukter är som en drog, sjukt kul att hålla putsen uppe....

Bild

Bild

Däremot kanske filmklippet från garaget igår kväll visar lite på hur bra det blev :)

https://www.youtube.com/watch?v=4noP5GepyAQ

Idag fick jag dessutom nya xenonlampor levererade till mig, jag var ute och körde på natten i helgen och det kändes som att det var dags att byta även om det inte direkt syntes på färgtemperaturen när man tittade på lampan.
Uppgraderade mig från original 4300k till 5000k vilket jag hoppas blir bra. Bilderna återspeglar inte riktigt hur ljuset blev men det var ganska mycket lilastick i originallampan (9900mil) till höger. Jag är ganska övertygad om att det kommer upplevas som en stor skillnad med nya lampor iallafall, sen om jag skulle valt originaltemperatur eller inte kan man säkert alltid diskutera men jag tror jag skall bli nöjd.

Bild
av mikebike
#1332180
MartinS skrev:Jag köpte dom här: https://www.xenonkungen.com/se/article. ... =167048875

Köpte motsvarande i 4300k till min XC60 och dom fungerade jättebra i flera år så jag känner mig rätt trygg med "noname" lampor från den leverantören.
Är det samma typ i XC60?
Manualen säger inget, och Volvos kundtjänst vägrade svara när jag frågade!
Min bil har precis passerat 10 000 mil, så det är nog dags att byta.
Användarvisningsbild
av MartinS
#1332182
XC60 MY09-13 har D1S och jag TROR XC60 MY14-MY17 har D3S, alltså samma som min V60. Men det står på baksidan av lampan om du öppnar locket och tittar.

Spridar konfirmering heter mjukvaran.

Hej! Det du beskriver kan vara allt mellan himme[…]

235/50-18 på V60?

Jag tycker ju att cc modellen är väldigt[…]

Bestämt vad bilen ska rulla på för[…]