Säkerhet, larmsystem, centrallås, startspärr, alkolås, rattkryckor, hur man försvårar för tjuven att göra inbrott etc. Dvs. I princip allt som har med säkerhet att göra. OBS! Skriv vad det gäller för bil- samt årsmodell, så blir det lättare att hjälpa till!

Moderator: Moderatorer

av Tompamannen
#1403947
Har en V40-17 och fick ett falsklarm inatt. Kan man fimpa kabeln till sirenen och ändå bibehålla funktionen att lamporna blinkar och man får en notis i telefonen? Eller kommer nån dator få sig ett frispel när sirenen är bortkopplad?
av Cox
#1404115
Sätt larmet på reducerad nivå, har du kupé värmare igång eller larmar, eländet bara för skojs skull?

Skickat från min SM-A405FN via Tapatalk

av Tompamannen
#1404122
Haft bilen i snart 2 år och detta var första gången den började tjuta utan anledning, mitt i natten, ingen värmare eller annat. Har rörelsedäckare som tänder upp hela trädgården när allt över kattstorlek rör sig vid bilen och även kameror. Men det fanns inte ett liv, så jag har ingen susning varför det drog igång. Jag har lite tvångstankar och kan inte sova med vetskapen att den kan börja tjuta mitt i natten då jag själv blir hyffsat lack om nån grannes bil gör likadant :-D

Sirenen verkar gå på samma säkring som OBD-uttaget, och detta använder man ju inte direkt varje dag, så den säkringen kanske man kan rycka? Samtidigt så läste jag att sirenen har ett inbyggt batteri för att kunna fungera om nån klipper batterikabeln, så det kanske inte funkar ändå?
Användarvisningsbild
av wissel
#1409031
Fimpar du kabeln till Sirenen så kommer bilen att "tjata" om Larmfel varje gång du startar, tröttsamt.
Däremot att ta isär sirenen och ta bort batteriet så funkar det precis som vanligt och utan "tjatet".
Har gjort detta på mina volvosar, V70 och XC90. Larmet funkar utan batteri bortsettt från att om larmet går och dom tar bort bilbatteriet så tystnar sirenen.
av Tompamannen
#1410335
Jag hittar inte ens sirenen under motorhuven. Jag vet på ett ungefär vart den sitter men det är så sjukt trångt så jag la ned det. Har istället satt ner larmnivån i menyn så jag får trycka ”okej” varje gång jag stänger av motorn.
av Tompamannen
#1410908
Nu när jag kom hem så låste jag bilen och klickade okej för reducerad larmnivå. Efter 10 minuter så går sirenen igång. Det märkliga är att jag inte fick nån notis i telefonen samt att blinkersen blinkade inte.

När jag köpte bilen för typ 2 år sedan så hade bilfirman satt i nytt batteri i bilen men dom hade missat att dra fast pluskabeln så kabeln lossnade när bilen stod parkerad och då gick sirenen igång eftersom den trodde att batterikabeln blev avklippt eller nått. Nu sitter dock kabeln fast sedan 2 år men jag undrar om det kan vara glapp i kabeln mellan sirenen och batteriet som gör att fanskapet börjar tjuta utan anledning? Eller hur vet larmet att spänningen är borta så sirenen ska dra igång?
Kan man inte se vad som startat larmet?
av Tompamannen
#1410909
Kom att tänka på när jag felsökte och till sist hittade felande batterikabeln för två år sedan så testade jag larmets funktion och då tutade tutan, ingen siren, samt att blinkersen blinkade och jag fick fick notis i telefonen. Tänker att om det är en dörrgivare som felar så borde tutan starta, sirenen är väl bara backup om spänningen från huvudbatteriet faller bort?
av Tompamannen
#1414033
Jag har ryckt bort säkringen till larmet sedan en tid tillbaka och slipper falsklarm, däremot får jag ju upp meddelandet att det är fel på larmsystemet typ vart tredje gång jag startar bilen. Men det får jag väl leva med.
Jag har Ctek’s blåtandsövervakning av batteriet och igår kväll droppade batteriet plötsligt 40%. Bilen stod parkerad med batteriet på laddning då jag inte kört på nån vecka. Väldigt märkligt att strömmen tappar så, speciellt när det står på laddning. Kanske är detta som gör att sirenen går igång.
3E77B637-AA50-4FFD-BCB2-6595B944561C.jpeg
3E77B637-AA50-4FFD-BCB2-6595B944561C.jpeg (65.04 KiB) Visad 353 gånger
V70 2.5T misständer

Tjena, jag är ny både här på[…]

Avgasläcka?

Märkte idag att avgasröret röt som […]

Ratten sitter inte rakt

När man gör en framvagnsinställning[…]

Ryckningar D3 -13

Jag skulle nog tittat på EGR i alla fall. Tr[…]