Säkerhet, larmsystem, centrallås, startspärr, alkolås, rattkryckor, hur man försvårar för tjuven att göra inbrott etc. Dvs. I princip allt som har med säkerhet att göra. OBS! Skriv vad det gäller för bil- samt årsmodell, så blir det lättare att hjälpa till!

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av Derank
#1298151
allt kommer att vara keyless så småningom, nycklar är ute. FPS är väl nästa implementering i bilarna. Det är ju bara löjligt att sitta kvar i stenåldern.
av Lövet
#1298156
TommyP86 skrev:Saken är ju den att keyless saknar en komponent egentligen. Nyckelsignalen kommer alltid vara så pass stark att den går att fånga upp. Borde krävas nfc-synk samtidigt, uppkopplat. Eller nåt. Säkerhetscertifikat var 8 timme kanske. Nfc har ju de flesta, och de som inte har nfc har nog inte keyless heller...

Att lämna keyless för att det är osäkert är bara dumt, det är hur smidigt som helst.
En funktion som jag tycker är obegriplig är att det går att köra hur länge som helst utan nyckel bara man lyckats starta bilen. Varför då? Det borde ju vara så att det bara funkade i 120 sekunder eller nånting så att man kan stanna säkert ifall signalen tappas. Varför går det att köra hela vägen till Moldavien utan nyckel?
av Libbe
#1306482
Perra83 skrev:
EbbevonVolvo skrev: tor 08 nov 2018, 11:44
Perra83 skrev:För mig får dom hellre sno hela bilen än vandalisera den. Inte kul att ha en lagad bil.
Nu tror inte jag att pojkarna som har utrustningen för att kapa nyckelsignalen ställer sig och slår sönder "din" bil för att du spärrat signalen. Det väcker alldeles för mycket uppmärksamhet. Dom går vidare och provar på nästa i stället.
Att få bilen vandaliserad är nog andra anledningar som ligger bakom, och då spelar inte keyless någon roll.

Mina tankar och spekulationer. :-)
Nej jag tänker bara att jag vill inte ha tillbaka en bil där ratten och strålkastare mm är snodda ifrån. Då ser jag hellre att bilen bara försvinner och jag får pengar av försäkringsbolaget.
Försäkringsbolaget har Makten att bestämma hur ersättningen blir.........

Ny kartoppdatering lagt inn i dag, versjon 3167657[…]

Tycker 24k mil låter rätt tidigt fö[…]

Vad får dig att tro att det bara är xc4[…]

Bränslepumpproblem

Men kan verkligen biltemapumpen haverera på […]