Bilvård, lackering, däck, fälgar, styling och väghållning diskuterar vi här…

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av aanton
#1259195
Hej,
givetvis finns det en hel del trådar likt denna, men har skaffat mig en polermaskin och skulle vilja testa polera bort tvättrepor på bilen.
Är väl inte riktigt intresserad att lägga ut en förmögenhet på något medel men har läst mig till att detta verkar vara en bra produkt: https://bilvardskungen.se/produkt/megui ... gJbg_D_BwE

Fungerar det som en helhetslösning för att få bort lättare tvättrepor och bra finish eller har ni andra rekommendationer?

Hälsningar Anton
#1259201
Den tar nog mindre tvättrepor utan problem, men så som jag brukar göra för att ta repor är att börja med ett fint medel sen öka om det inte tar för att inte gå på för hårt direkt.
Sen behöver du lägga nåt skydd efter det medlet bara så du inte missar det.
#1259219
Om du vill ha en bra enstegare, kika på Angelwax Enigma AIO. Har själv inte testat den, men har läst gott om den.

Se till att ha tillgång till en bra maskin med lämpliga trissor också. En oscillerande är att rekommendera för nybörjare, då de inte är lika benägna att skapa hologram och risken att bränna lacken är minimal.

https://carcareproducts.se/produkt/angelwax-enigma-aio/
#1259244
Meguiar's compound är inte dålig, men är lite mer ifall man har lite värre repor / oxidation. Samma serie men polish kan vara vettigare om man bara vill bli av med tvättrepor. Men sedan finns det ju andra alternativ, som t.ex:

https://www.bollnasbilvard.se/polish/11 ... 72100.html + ett bra vax

https://www.pingens.se/p/vax-polish-lac ... t-05l.html som ren enstegsprodukt.
#1259620
Om lacken är fin för övrigt utan större defekter så räcker enstegs produkt och som någon ovan skrev kör med oscillerande maskin och testa dig fram. Ett tips är att köra med grövre trissa först sedan gå på en mjukare för städa upp eventuella defekter efter. :) Med en oscillerande maskin så är det svårt att göra misstag och skada lacken.

Så där lät min s70 glt modell&arin[…]

Förbrukning XC60 T8

Har kört ca 500 mil. Har ibland längre […]

Motorlampa

Hej! Har problem med min motorlampan (orange)![…]

Du har nog internet-kartor original så o[…]