Här får du bl.a. Veta hur man byter bromsklossar, gör service samt allmänna mektips. OBS! Du kan inte skriva inlägg...enbart läsa vad moderatorerna skriver/tipsar om.
OBS! Författaren till respektive guide tar inga som helst ansvar för eventuella skador etc. Genom användandet av guiden!

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av crumpets
#789023
Guiden skapad av Micce1980, tack Micce!

Tillägg 2014-05-20 av P210 för er som inte vill byta hela blinkern utan bara glödlampan:
Om man bara ska byta blinkerslampan är det enklare att bara lirka loss själva spegelglaset med ett fiskben eller en smörkniv av plast. Sitter inte hårt och lätt att få tillbaks. Mindre att demontera och man slipper riskera att bryta av snäppen till backspegelkåporna.

Denna guide kan användas till att byta blinkers, blinkerslampa samt backspegelkåpan. I detta fallet gör jag det på en V50 -06.

1. Ta försiktigt in fingertopparna eller ett fiskben mellan blinkers och kåpan. Dra försiktigt kåpan upp och mot bilen och lirka den ur sina fästen.

Bild

2. Dra försiktigt blinkersen mot dig tills den kommit ur sitt övre fäste och sedan dra blinkersen uppåt tills den kommit ur sitt undre fäste.

Bild

2.2 Sitter blinkersen hårt fast hjälper det att försiktigt bända lite på dess övre fäste, observera ett dessa är mycket ömtåliga.

Bild

3. Ta ett tag med ena handen om blinkersen och med den andra ett tag om gummit som lampan sitter i med den andra och vrid sakta med och moturs samtidigt som du drar dessa två isar till de är åtskilda.

Bild

Bild

4. Nu återstår det att göra tvärtom för att få allt på plats igen. För att fästa kåpan så sikta in dig på att få de undre fästena på plats först och sedan trycka de övre på plats. Det kan vara ganska trixigt men gör det metodiskt och försiktigt så att du inte skadar fästena.


Detta är så jag går till väga och är självklart öppen för nya idéer.
Senast redigerad av 2 crumpets, redigerad totalt 0 gång. Anledning: Uppdatering med ny info

Som V70-2005 skriver: Var har + knappen för a[…]

Manuell eller Automat

Automat med växlingspaddlar....? Nej

V70 T6 304hk tråden

Ja denna bil har legat ute ett par ggr det senaste[…]

Vågar man köpa Diesel?

J den där skulle man inte dö av att &ari[…]