Diskutera kommande modeller och/eller EVOLVE

Moderator: Moderatorer

av Ilduce77
#1184416
De senaste 6-7 åren har vi exporterat el från Sverige, men du har rätt i att vi även importerar. Det vi importerar ligger på ca 10 procent av det vi förbrukar. Ungefär lika mycket som vi exporterar.

Vi importerar främst ifrån Norge och Finland där elen också är fossilfri till största delen och det vi exporterar går mest till Tyskland och Polen, som annars kör kol för större delen av slanten.

Men som du säger, den importerade elen kan man inte säga till 100 procent var den kommer från, men om vi importerar 10 procent och mestadels från Norge och Finland, som i sin tur till största delen har fossilfri el, så blir det endast en liten gnutta risk att man skulle få några större mängder fossil el i bilen.
Användarvisningsbild
av TommyP86
#1184440
Det är mycket gnäll också. Som ovan, vi importerar från norge och finland vid toppar etc. I norge har man börjat omdesigna vattenkraftverken för att få så hög effekt som möjligt vid förbrukningstoppar, för att kunna ta betalt när sol och vind inte levererar. Minns inte vilka, men ett av dem fick 75% ökning av effekten.
Ska man räkna på eventuella framtidsscenarios bör man lämpligen ha lite koll och inte "räkna hem sina egna exempel"

För övrigt talade man i det senare exemplet om att normalpriset skulle vara 0kr/kwh (pga sol och vind med låga driftskostnader) och pengar kunde tjänas vid förbrukningstopparna.

Som V70-2005 skriver: Var har + knappen för a[…]

Manuell eller Automat

Automat med växlingspaddlar....? Nej

V70 T6 304hk tråden

Ja denna bil har legat ute ett par ggr det senaste[…]

Vågar man köpa Diesel?

J den där skulle man inte dö av att &ari[…]