Diskutera kommande modeller och/eller EVOLVE

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av V9097
#1526547
Kermit75 skrev:Här kan man se lite av EX30...

https://carnewschina.com/2023/01/10/vol ... this-year/
Kan konstatera att den inte har någon Lidar-knöl ovanför vindrutan. Antagligen för kostsamt för denna storleksklass av elbil.
av Hertsh
#1526553
Skulle jag också tro eftersom det är dyrt, men känner mig ändå osäker. Det går emot Volvos ethos om säkerhet att inte ha Lidar på billigare bilar när de har det på dyra.

De kanske helt enkelt inte testar Lidar just nu och undviker att sätta det på bilen. Det kan också vara så att de gör det till ett Tillval precis som Polestar gör på P3.

Den som lever får se.
av Robkwi
#1526611
Intressant med bilder på EX30. Mycket dolt av skynken men en sak kan man konstatera; säterna kommer inte se roliga ut efter ett tag..

Titta på förarstolen. Sittdynan redan nersutten med ordentliga veck på vänster sida där man går in och ut bilen. Och detta är bara en testbil (nog inte jättemånga mil på mätaren) samt ganska hög så man går nog lätt in och ur den.

Ni vet det där vecket vi fått som standardutrustning på lädersätena i SPA-bilarna verkar ha utvecklats ordentligt till nästa serie Volvobilar ;-)
Användarvisningsbild
av sewen
#1527171
sewen skrev:Tycker som sagt att det borde finnas en plats för Volvokombis även i framtiden rent marknadsmässigt men Volvo kanske gör klokt att strunta i mig. Anser tex att det borde våras för minibussar igen. Och att en lyxigare pickup av europeiskt snitt är en bra idé. Tänker att det numera finns många nyrika i byggsvängen och folk med skogiga fritidsintressen (jakt, båt, häst, outdoor osv) som skulle kunna tänka sig att betala lite extra för mer komfort i en pickis men vi vet ju hur illa det gick för Mercedes X-klass som ju la ner efter bara tre år..
Som sagt.. Får se hur detta går. Trender kommer och går och folk kommer inte fortsätta köpa SUV i evighet.
https://www.mestmotor.se/recharge/artik ... buss-i-ar/
av Hertsh
#1527866
valln skrev:Volvos vd tror det räcker med 30 eller 50 kWh batteri...eftersom han vill göra bilarna lättare.

https://carup.se/efter-viktrekordet-sa- ... elbilarna/
Framförallt använder han argumentet att med bra infrastruktur kan man ladda oftare på långresor och då spara på resurser eftersom man i vardagen inte behöver mer än 30-50 kWh.

Det har han rätt i, men då måste laddningen gå oerhört fort, alltid vara tillgänglig och täcka hela ytor av landet. Det tror jag inte på.

Men visst, lättare bilar gör att man kan dra ned på förbrukningen och storleken på batteriet. Tex har Tesla sänkt vikten på Model S i nya refreshen med cirka 150 kg (om jag kommer ihåg rätt) och även minskat batteriet från 100 kWh till cirka 95 kWh. Ändå är räckvidden bättre.
Användarvisningsbild
av fjohan82
#1528149
Det har hintats, det har tisslats och det har tasslats.
Men nu har Jim Rowan, vd för Volvo Cars, sagt när kommande mini-suven Volvo EX30 får världspremiär.
– Den 15 juni eller något i år, säger han enligt den australiensiska sajten Carsales.


https://www.bytbil.com/nyheter/volvo-ca ... miar-38508
av valln
#1528489
Jag skriver också frågan här.

Vad tror ni kommer Volvo att sätta in lidar i nuvarande modellprogram framgent, alltså elbilen XC40/C40?

Lyssna på svensk radio via TuneIn istäl[…]

Menar du rent allmänt nu eller? Jag tycke[…]

Alltså ni måste sluta tro att 950.00[…]

Oren gång/vibrationer.

Tråkigt besked från verkstaden idag. I[…]