...

Moderator: Moderatorer

#1254795
I närheten där jag bor är det en större väg med två filer i vardera körriktning. Det råder 70km/h på den sträckan. Utmed denna väg finns ett köpcenter där vi bland annat har Coop Forum, så jag är ofta där. För att komma in/ut så är det en t-korsning med rödljus. Väl ute på vägen så är det ett par hundra meter till "min" avfart.
Det är lika härligt varje gång när man står i denna t-korsning, väntar på grönt, det slår om och personen framför ska på samma avfart som jag men ligger kvar i ~40km/h, sannolikt med tanken "jag ska ju svänga av strax ändå."
Precis jävla livsfarligt, för när det slår om för de som redan är ute på den här större vägen så kommer de fort i backspegeln om man inte gasar upp - något alla uppenbarligen inte förstår.
Bäst är det när folk kör ut från köpcenterområdet men stannar mitt i t-korsningen eftersom det ju sitter rödljus där med, som då visar rött. Jävla cornflakes-körkort...
#1254935
Jag har lagt märke till en slags trend vid vägbyggen och liknande. Gör det smalt och jävligt att komma förbi. Må vara att det är två filer, alltså en åt varje håll. Ställ sedan något godtycklig arbetsfordon i ena filen så att den blockeras. Gör detta i morgon- och eftermiddagstrafiken. Ställa för fan inte ut några flaggvakter och reglera absolut inte trafikflödet med trafikljus. Låt i stället bilisterna själva sköta detta. Det vill säga, de som har hindret på sin sida blir helt utlämnade åt de andras välvilja att stanna och släppa fram. Och när någon gjort det så tänker ALLA i kön ”bara jag också och så får någon anna stanna” och så blir förhållande det omvända. Jag har noterat detta vid flera vägbyggen och arbeten vid vägar. Och det gör mig vansinnig eftersom det hade gått att göra bättre.
#1254944
llesrof skrev: tor 14 jun 2018, 22:11 Jag har lagt märke till en slags trend vid vägbyggen och liknande. Gör det smalt och jävligt att komma förbi. Må vara att det är två filer, alltså en åt varje håll. Ställ sedan något godtycklig arbetsfordon i ena filen så att den blockeras. Gör detta i morgon- och eftermiddagstrafiken. Ställa för fan inte ut några flaggvakter och reglera absolut inte trafikflödet med trafikljus. Låt i stället bilisterna själva sköta detta. Det vill säga, de som har hindret på sin sida blir helt utlämnade åt de andras välvilja att stanna och släppa fram. Och när någon gjort det så tänker ALLA i kön ”bara jag också och så får någon anna stanna” och så blir förhållande det omvända. Jag har noterat detta vid flera vägbyggen och arbeten vid vägar. Och det gör mig vansinnig eftersom det hade gått att göra bättre.
Det finns strikta bestämmelser för hur detta får ske, med vakter, signaler TMA-fordon etc.
Bryter entreprenören mot detta kan det bli kostsamt...
Att det skulle vara en trend kan jag dock inte se, åtminstone inte här i Stockholmsregionen.
#1254953
Också varit med om de vid ett par tillfällen. Senast i Sollentuna vid bygget av nya bostadsområdet typ norr om Edsberg.

Rätt störande att man när man är juste att stanna och släppa förbi några så är det ingen som vill återgälda tjänsten så man kan få stå väldigt nära.
  • 1
  • 441
  • 442
  • 443
  • 444
  • 445

Module compatibility: V70,XC70 MY2008-MY2017 XC60[…]

Vad menar du att den självkörande last[…]

V70 T6 304hk tråden

Nått skumt med denna bil, ägarbyte 18-0[…]

V90 T8 MY-19

Så precis i Bygg min bil att man nu tagi[…]