Bilstereo, DVD, GPS mm...Tips och trix…ej modellspecifik

Moderator: Moderatorer

By Simon2156
#1147703
Som rubrike säger ska ja bygga ljud i min volvo s80 som är en 05a men högtalarna i hatthyllan spelar ej och funderar på om lödningen in i konen har släppt eller om de är kabelbrott eller kan de vara något annat? Tacksam för hjälp o tips!!
Användarvisningsbild
By Schmoyoho
#1147853
Jag hade två trasiga högtalare i bakdörrarna. Jag använde ett 1,5V-batteri och två kabelstumpar för att koppla på högtalarens poler. De trasiga lät förstås ingenting medan det på en fungerande högtalare fram räckte till att få högtalaren att knäppa till. Om högtalaren svarar på ström så kan du som sagt mäta i kontaktstycket. Kan vara fel på slutsteget, kabelbrott eller annat.
By Simon2156
#1147865
Okej men slutsteget som sitter i bilen original driver väll både fram högtalare och bak så de borde ju va fungerande då dem främre spelar?
Användarvisningsbild
By SBergdahl
#1147872
Ja det är samma slutsteg, så helt paj är det inte. Men enda sättet att hitta vad som är paj är att mäta.

Du kan ju ta loss högtalarkabeln från slutsteget och mäta där också efter att du kollat så att högtalarens spole ger rätt resistans. Kablarnas extra motstånd är försumbart så det ska ge ungefär samma värde.
By Simon2156
#1147887
Japp har inte haft tid att kolla då bilen inte är vid mig för tillfället men misstänker kabelfel eller att högtalarna är döda men ska mäta o kolla

Tack för svaren
Vi som beställt nya XC60

Hur tror ni amber intregören blir efter n&a[…]

Optisk kabel

vänta lite, under FÖRAR-stolen? inte pas[…]

Om du har företagsabonnemang med obegrän[…]

Skakningar v50

Hej. Min V50 har börjat skaka i framvagnen n&[…]