NYA Volvo C30, S40, V50 & C70 relaterade ämnen... OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1562513
Hej!
Köpte mig ett par begagnade xenon strålkastare till min 2.4 05a idag då jag tyckte att det var för dåligt lyse i mina halogen.

Monterade bort och in med dem nya, men såg att stiften var annorlunda på kontakterna/strålkastarna så fick ej halvlyse att fungera. :-D

Går det att lösa på något enkelt sätt så de fungerar eller är de bara och kasta strålkastarna på skroten?
#1562558
Tack för info, får sälja dem vidare.
Upplever att mina halogen är roligt dåliga fast jag köpt bra dyra lampor som ska ge bättre sikt, men ingen skillnad, lyktorna är våtslipade samt polerade och som nya.. ser 5meter fram typ, och justeringsskruvarna man justerar höjden med är sönder..
Användarvisningsbild
av HCP
#1562583
Man ska inte göra så, men H7 Led ger mer pulver i halogenlyktorna.
"De bländar" skriker alla så fort de hör talas om led eller xenonkonvertering - ja, det härstammar från när xenontekniken va ny och de sattes i gamla 740 så bländade man fågelholkarna 30m upp i träden. Anekdotisk bevisföring, för de har hört att så ääääär de - utan att ha testat eller undersökt närmre var uttalandet kommer från.
Med nyare strålkastare som t.ex. V50 har, som är väldigt lika internt mellan xenon och halogen förutom monteringen för lamporna så de bländar det inte, är man lite eftertänksam och sänker höjden lite på knappen så är de kolugnt samt sänker den när man har fulla bilen med folk t.ex.

Har kört med Xenonkonvertering sen 2015 och LED sen i våras, aldrig fått ett blink.
Har mött min egen bil när grannen kört, de bländar ingenting för är de nåt jag själv hatar är när folk sätter kina-skit i sina 740 o de bestrålar min hjärna med sina felkonverterade lysen, så ville jag inte vara en av dem så la mycket tid på att få det rätt.

Självklart är korrekt lösning att inte konvertera och se till att en höjdjustering ska lösa nivån så man inte råkar blända någon, men det går konvertera utan att förstöra hornhinnan på mötande.
Men de är inte rätt... :-D
av flub
#1562587
@HCP, Fint att nån delar med sig av sina erfarenheter.

Jag köpte Osrams H7-Led Nightbreaker deras "lagliga".
Passade bra, ljusbild bra. Halvljusfel i instrumentpanelen men kör för att utvärdera denna säsong. Inte ett blink och framför allt: Jag upplever mig inte lika bländad av alla bilar jag möter.
#1562893
Ta ur projektorn med reflektorn och rengör samt inspektera, kan nästan garantera att reflektorn är dålig. går att lösa ganska enkelt med aluminiumtejp :-)
#1563074
Har dåligt halvljus i min V50 också. Men att komma åt reflektorn måste man ju ta bort projektorn (linsen som sitter framför) och den hållaren är ju nitad. Nitar man om med popnit? Aluminiumtejp på en buktad yta får man den verkligen slät?
Användarvisningsbild
av HCP
#1563215
nissebrun skrev: tis 05 dec 2023, 17:41 HCP. Vad exakt gjorde du för led-konvertering ?
Minns inte exakt märket på LED-lamporna just nu men väldigt lika Luxtar Genesis, jag har en tidigare modell bara skulle jag tro.
De jag gjorde var att montera rejäla klossar till motstånd för att slippa problem med trasig-lampa notisen.
FLC-decoder > https://www.xenonkungen.com/se/produkte ... er-h7.html
Utöver det styr jag allt med relä som "kickas" av utgången på FLC-decodern, för att slippa risken att bränna torkarmotorn som är rätt vanligt, dock inte så ofta som med xenon men då jag hade kablarna där redan så fick de bli så.

Sen bokade jag delkontroll på bilprovningen där jag kollade så ljusbilden inte va "all over", de hamnar inte på besiktningsprotokollet så de struntar i om man konverterat eller inte, de bara nämner att "så får du inte göra" men de håller sig inom gränsen vilket va viktigast. Kostade typ 200kr så helt klart värt det.

Ställt ner ett steg på ljusreglaget för att va safe, då jag har tung speldosa bak och drar ner ett hack till med släp eller alla säten ockuperade.

Så inget speciellt, man får tänka till lite bara :-D
Nu är jag lite överdriven då jag hatar att bli bländad så vill jag inte blända heller

Jag tror tyvärr inte det kommer funka. Minsta[…]

Hej! Blev en V60 2019 inscription t6 änd&arin[…]

Screenshot_20240222_131502_Gallery.jpg Nå[…]

Är det någon som vet var bränslepu[…]