NYA Volvo C30, S40, V50 & C70 relaterade ämnen... OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av tseh24
#1476894
Har en Volvo S40 II 2005
Vid körning så uppstår det ibland ljud och lite knakande när jag svänger 90 grader åt vänster. Normalt misstänker man ju att det är drivknuten, ffa yttre högersida, men jag har varit på Volvoverkstad och de kan inte hitta något fel i framvagnen över huvud taget. Jag har bytt bromsskivor och belägg runt om samt hjullager höger bak. -Fenomenet kvarstår dock och ibland blir missljudet värre t ex vid kraftigare sväng, för att senare avta vid med ”normal” körning igen.
Är det någon som känner igen det här och har tips om vad det kan vara?
Börjar bli lite desperat och orolig för att fortsätta köra. Volvoverkstan sa dock att det inte var något problem med att fortsätta köra vilket jag tycker känns konstigt
Snälla hjälp gärna med råd
Thomas
av Erik Å
#1476902
Är det bara när du rattar mot "stopp" som det knakar? Prova isåfall att lägga lite fett på nylonplattan på länkarmen där stoppklacken på styrspindeln landar vid max rattutslag.
För S40 har väl en sån stoppklack eller..? :-)
av tseh24
#1477732
Nej det behövs inte fullt rattutslag Jag tror det kommer att visa sig att något är slitet så småningom Har lite svårt att acceptera att verkstaden inte kunde hitta något alls. Stort tack för ditt svar Jag skall kolla om det finns stoppklackar och om de är slitna :-)
Användarvisningsbild
av Marlboroman
#1477764
Kan vara en fjäderbenslagring som börjar tröttna. Dem kan ge knak och oljud och det märks sällan hur dåliga dem är förens dem ger upp helt eller man tar loss fjäderbenen och känner på dem.
av tseh24
#1477775
Egentligen är det inte min bil utan min sambos sons bil men mycket bra skall kolla detta när jag kommer åt nästa gång :-)
Användarvisningsbild
av HCP
#1477844
Kolla om det är fjädern som hoppar. Min gjorde de direkt efter byte av fjäderben (satte lagret 180 grader fel), och det hände även på andra sidan när lagret gav upp.
Man hör fjädern hoppa till vid större rattrörelse.

Jag gissar på samma som Mr Marlboroman då jag råkat ut för det tre gånger, varav två var mitt eget fel med lagret :-D

Ibland är det kul läsa lite gnäll.[…]

Den stora annons-tråden

Tja det är väl färgen kanske :froz[…]

Pris vinterdäck på fälg

Är det där nordisk friktion? Om inte[…]

Äldsta barnbarnet har fått tid till u[…]