NYA Volvo C30, S40, V50 & C70 relaterade ämnen... OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#467713
Det måste väl gå att koppla bort BLL (blockerat låsläge) på en verkstad för de som så vill. Det är väl det som felar när det blivit korrision i kontakten, BLL förblir på när man låst upp med fjärren. Men givetvis skall Volvo stå för kostnaden att åtgärda kontakten även om den usprungliga ägaren struntat i det brev som gick ut.
#467753
Jo, fast min bil är ju åtgärdad en gång, de har sprutat in fett i kontaktstyckena i förebyggande syfte vid ett tidigare servicetillfälle, det var under förra ägarens tid, nu har jag haft bilen i 19månader.
Det var i början på detta år som jag märkte att det felade ibland men trodde att det varit dåligt batteri i fjärren eller att fjärren varit dålig på något sätt när det inte fungerat.
För en vecka sedan så gick högra sidan inte att öppna alls och jag trodde då att låset frusit. några dagar senare så gick ingen dörr att öppna...
Nu kan man ju inte reklamera något som gjorts på en garanti 24månader senare, korrosion går inte heller på bilförsäkringen.

Det jag nu är lite fundersam på är om det inte bör gå på korrosionsgarantin/rostskyddsgarantin på bilen, detta måste ju klassas som det eftersom det inte kan vara dåligt underhållet från min sida och det är dessutom inuti karossen/ej synligt.

Bilbolaget har ju gjort bedömningen att det är korrosion, If har gjort bedömningen korrosion/fabrikationsfel.

Det känns som om jag fick ny energi nu och krigar vidare med Volvo om detta.
#1216950
Aroger91 skrev:Hallå där,

Är det någon som vet om det går att få detta utbytt gratis år 2017? :mrgreen: Har nämligen exakt samma bekymmer med högersidan...
Lättare att svara om du skriver vad du har för bil, och hur gammal den är. Svårt att ge dig råd annars.

Gäller min v70 t5.. I vintras börja den […]

Val av Amber skinnklädsel?

Det finns flera sidor av ett mynt... Har sett b&[…]

Bättringsfärg, spray?

Ett tips är att först testa på e[…]

Byta styrväxel ?

Men jag har fått fylla på LITE styrser[…]