Här diskuteras allmänna bilfrågor oavsett märke som inte passar in i övriga forum.

Moderator: Moderatorer

av FreddanNo1
#1238149
Volvordesign89 skrev:Detta kan vara den konstigaste/larvigaste tråd jag läst, luktar svensk avundsjuka från TS hela vägen igenom tråden, måste sitta och hävda sig med sina reparationskostnader kontra värdeminskningar på nya bilar haha. Nä, vilket j*vla skitsnack. :D
Förlåt om jag har trampat på tårna! Inte meningen. Inget skitsnack och jag hävdar mig inte, utan jämför. Jag skriver inte mer i tråden.
Användarvisningsbild
av mikethebik
#1238152
FreddanNo1 skrev:
Volvordesign89 skrev:Detta kan vara den konstigaste/larvigaste tråd jag läst, luktar svensk avundsjuka från TS hela vägen igenom tråden, måste sitta och hävda sig med sina reparationskostnader kontra värdeminskningar på nya bilar haha. Nä, vilket j*vla skitsnack. :D
Förlåt om jag har trampat på tårna! Inte meningen. Inget skitsnack och jag hävdar mig inte, utan jämför. Jag skriver inte mer i tråden.
Fortsätt skriva du, det finns alltid folk som känner sig trampade på oavsett ämne eller inriktning. Vill man hitta ett problem hittar man det!
Och som jag själv och många andra påpekat, vi har olika intressen och olika ekonomiska förutsättningar, alla gör som de själva har lust eller råd till!

Mike
Användarvisningsbild
av SBergdahl
#1238157
Perra83 skrev:
FreddanNo1 skrev:
Robbi skrev:Jag kör en ny bil för att jag vill köra en ny bil. Hur svårt kan det vara?
En kille på jobbet har köpt en ny V90 awd någonting... kostar säkert 400.000 kr, men på lån eller privatleasing, vet inte vilket. Han tjänar 34.000 kr före skatt och hans fru är lärare. De har radhus och Labrador och ett barn hemma. Han har valt att prioritera ny bil framför att göra något annat. Helt ok. Tur att vi människor är olika, vad tråkigt det hade varit annars. Före EU inträdet var det mkt svårt och dyrt att låna för ny bil , så få gjorde det. Nu är det tvärt om och det finns massor av beg bilar till lågt pris.
Bytte killen på jobbet in någon bil, betalade en del kontant? Det han eventuellt tog lån på kanske inte var så mycket? Att låna en eller tvåhundratusen har de flesta råd med.
Kostnaden är ju densamma i slutänden oavsett, åtminstone nu med låga räntor. Men ha råd handlar ju mest om prioriteringar och att hålla i sina pengar om man tjänar drägligt vilket väl 34000 plus en lärarlön nog ändå måste räknas som.
#1238180
Har man ett bilintresse kan man väl inte sticka under stol med att man lätt skulle kunna ha 10 bilar på uppfarten om man hade råd. Jag skulle lätt äga både en Tesla P85, en Audi RS6, En Zl1a, en ny musse och ett par volvosar om jag hade råd. det enda jag med säkerhet vet att det ska upp en ny musse på på parkeringen de närmaste åren, det ska prioriteras...man kanske skulle leasa en, såg att de tog 8500sek/mån för privatleasing :-) kan ju vara värt el?

https://www.blocket.se/halland/Ford_Mus ... m?ca=4&w=3
#1238191
Upplands motor hade tidigare en drive med 5500:- inklusive vinterdäck och service för en 2017 Mustang (vill minnas att det var för GT fastback).

Ska du ha en bör du försöka se till att den registreras innan 1 juli. Därefter hamnar skatten för V8:an hamnar kring 20.000:- år. :-O)
#1238196
det blir en 17 som det ser ut nu, gillade inte riktigt fronten på 18. dok mer pulver i 18 och lite andra fördelar, svårt det där.

En 17 måste man ha manuell , för automaten är så slö, -18 ny låda 10vxl pigg.
#1238685
Jag har privatlån på Swedbank med bra ränta, kommer inte ihåg men bra mycket bättre än Volvo finans, 2.85% eller så? Bilen V90 CC kostade 476 och jag betalar 5400:- i månaden på lånet. Jag och frugan är kommunanställda med väldigt måttlig lön. ( Runt 35 var) Vi tycker det är värt att ha en bra bil och kunna bila i Europa på somrarna. Allt handlar om prio.
#1238896
Jag är kanske ett undantag. Har aldrig varit i en bilhall om jag inte haft pengar i börsen. Är ägare till en XC60 samt en C70 cab ( som är vår sommar bil några månader). Betalar kontant och sätter sedan bilägandet på nöjeskontot och glömmer värdeminskning m.m.
#1238901
volvoc70cab skrev:Jag är kanske ett undantag. Har aldrig varit i en bilhall om jag inte haft pengar i börsen. Är ägare till en XC60 samt en C70 cab ( som är vår sommar bil några månader). Betalar kontant och sätter sedan bilägandet på nöjeskontot och glömmer värdeminskning m.m.
Om du betalar kontant så är du knappast medelsvensson, vilket tråden handlar om.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Behöver man byta något i VVT enhket? Ja[…]

Hej, Jag körde över 20 mil förra h[…]

Läckande Vinkelväxel

Dom brukar läcka lite.min växel i min 01[…]

Det räcker långt att ha nyckeln i ett[…]