Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#664800
Detta är då min lilla "guide" av den installation av AUX-adapter jag gjorde i min bil nyligen. Deluxe-versionen med störningsfri USB-laddning 8) Alltså inget generatorvinande när man spelar musik och laddar mobilen samtidigt.
Klicka på första bilden, använd sedan pilarna ovanför. Klicka på en bild för högupplöst version.
AUX-adapter från auxadapter.se/ och resten från ELFA.
DC/DC-converter Traco TMR 6-1211, art.nr. 69-546-78, 272 kr.
USB-hylsdon, art.nr. 42-571-00, 20 kr.
Jack för chassi 3,5 mm 3-pol, art.nr. 42-700-88, 26 kr.
Propp 3,5 mm 3-pol, art.nr. 42-782-38, 36 kr.
Mikrofonkabel 2 ledare, art.nr. 55-803-73, 9,70 kr / meter.
Lite tunn två-ledare för strömmen, lite kabelskor och motstånd hade jag liggande hemma.
Motstånden ska vara max 200 Ohm enligt specifikationerna, men ska gå lika bra att kortsluta D+ och D-, detta för alla mobiler med micro-usb-kontakt. För fruktbaserade telefoner är det lite annat, men en kompis pluggade in sin 4S med en billig USB-kabel från Biltema och den laddade iaf.
DC/DC-omvandlarna är lite dyra, men hela poängen är att in- och utgångar är elektriskt helt isolerade från varandra, det är detta som gör att det inte blir några störningar från generator osv. De är även fullständigt överlast- och kortslutningsskyddade.
Länk till album:
http://acrophobic.jalbum.net/AUX-adapter_Volvo_S60/
Senast redigerad av 1 acrophobic, redigerad totalt 0 gånger.
#673947
Tack tack!

Har nu lagt till art.nr. i första inlägget till det jag använt.
johnnype skrev:Vill gärna använda din presentation på hemsidan vid tillfälle!
Det går så bra så :)

Att ha det på en foto-sida är inte helt optimalt, men orkade inte sitta och länka till alla bilder här.
#674708
acrophobic skrev:. För fruktbaserade telefoner är det lite annat, men en kompis pluggade in sin 4S med en billig USB-kabel från Biltema och den laddade iaf.
:lol: Fruktbaserade.. Aldrig hört förr!
#747930
Blev ju bra det där:)

Ska försöka få in en interiörbild i albumet där allt är monterat och klart. Bilden finns, ska lägga till den vid tillfälle bara.

Har inte varit inloggad på JR på bra länge av olika anledningar. Men för rätt länge sedan nu har jag för mig att jag hade fått ett PM från någon som ev. ville ha hjälp kring detta. Detta glömdes tyvärr bort och rann ut i sanden och nu verkar inte meddelandet finnas kvar. Så om någon läser detta och känner igen sig och det fortfarande är aktuellt, så får du skicka ett nytt PM.
#800969
Tänkte sätta ett USB-jack på insidan av det lilla facket t.v. om stereon för att kunna ladda telefonen. Kan man bara löda på den andra änden av sladden på 12V-uttaget eller måste man ha en galvanisk omvandlare som TS har gjort?
#803278
Någon form av spänningsregulator eller omvandlare är nödvändig, telefoner laddas med 5 Volt, stoppar du in 12 kommer du behöva en ny telefon sen:) En spänningsregulator med galvaniskt skilda in- och utgångar är dock inte nödvändig, poängen med den är att strömmen du laddar mobilen med rent elektriskt sett då är skild från bilens el, vilket gör att att man inte får störningar från generatorn (hörs som ett vinande) om man samtidigt har en ljudkabel kopplad mellan mobilen och stereon. Ska du enbart ladda mobilen behövs alltså bara en "vanlig" spänningsregulator så du får 5 Volt till USB-porten.

Freja

Hej. Jag har ett väldigt märkligt probl[…]

Dämpare bak

Detta hände på min V60 förra veck[…]

Kan det inte vara något med termostaten? Bar[…]