Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#553920
Hur långt har bilen gått? ??:-/
Laddar generatorn som den ska? Kolen. :?:
Är batteriet OK fast det är nytt? ”Nytt när då om bilen är en -01:a? ?:-/
Har haft en bil med liknade problem. :?:
Min fru ringer och säger att startmotorn går ej runt. Åker till bilparkeringen där bilen står, visst går den att starta. ”Fruntimmer”. :wink:
Bytte batteri ”Känt märke” och problemet var borta. Felet återkom aldrig under de åren vi hade bilen. :lol:
Inget fel på frun. Puss Puss Puss. :wink:
Min teori är att kanske batteriet är felaktigt. :!:
Att den drar 0,5 Amp i viloläge är alldeles för mycket. :shock:
Mät syravikten och spänningen över batteriet efter att batteriet har fått vila ett par timmar. :???: Ingen laddning. ;-//

Lennart
#555259
Ni information: Eftar att ha gjort en riktigt grundlig uppmätning i dag verkar det som om generatorn är boven i dramat.
När jag strömmäter på + kabeln som är kopplad på generator visar det sig att det går 0,7A genom den kabeln. Detta bör ju innebära att det är generatorn som är problemet. Då till frågan: Har jag rätt? Och i sådana fall är det laddnings regulatorn som gett upp eller är det något annat i generatorn som är sönder.
Om det är regulatorn går denna att byta utan att plocka ur generatorn?
#555544
MGreen skrev:Ni information: Eftar att ha gjort en riktigt grundlig uppmätning i dag verkar det som om generatorn är boven i dramat.
När jag strömmäter på + kabeln som är kopplad på generator visar det sig att det går 0,7A genom den kabeln. Detta bör ju innebära att det är generatorn som är problemet. Då till frågan: Har jag rätt? Och i sådana fall är det laddnings regulatorn som gett upp eller är det något annat i generatorn som är sönder.
Om det är regulatorn går denna att byta utan att plocka ur generatorn?
Antar du gjorde mätningen med motorn avstängd? Kan ju vara något med generatorn, den ska inte dra ström, den ska generera ström. Drar den 0,7A med motorn avstängd så betyder det ju att den "gör magnet", spolen drar ström. Skumt i alla fall :shock: Har samma problem med vår V70, kan lyssna på radio i fem minuter sen visar den "batterispänning låg", laddar man batterier och försöker nästa dag så händer samma sak. Har inte orkat bry mig då motorn går oftast att starta, men kanske är samma fel som för dig? Ska följa tråden såfall ;)

Hade förresten en låskista som var sönder, vet inte om jag får låg batterispänning efter jag bytt.
#560299
Lånar tråden lite då min farsa har samma problem med sin V70. Samma årsmodell, motor m.m. Det känns som den inte laddar ordentligt. Är motorn igång och man mäter, så får man ca 13.80 volt. Är detta verkligen normalt? Kan det vara laddningsregulatorn?
#561201
Har kollat runt för att byta generator men fick tag på en regulator från en leverantör för 70 kronor så jag ska börja med att byta den till helgen. Kan vara värt dom pengarna för att testa. Återkommer med resultat.
av PvH
#561762
MGreen skrev:Har en V70 2,4 170hk 2001.
Bilen laddar ur batteriet över en helg. Batteriet är nytt och fulladdat. Larm sirenen som jag trodde var boven är bortplockad men problemet återstår.
Har provat att strömmäta på batterikabel för att plocka säkring efter säkring för att se var problemet ligger dock utan resultat. Har ett strömurtag på 0,5 A när jag mäter i bilen. Bilen har stått orör i 30 minuter innan jag har mätt. Har plockat säkringarna i motor rummet och vid förarplatsen. Finns det fler säkringsställen eller någon förbrukare som har konstant ström utan säkring?

Någon som varit med om något liknande?

/Mattias
Har exakt samma problem med min V70 2,4t 2001.
Batteriet laddar ur efter c:a 2 dygns stillestånd och går ej att starta.
Har gjort vissa uppmätningar...
strömförbrukningen över batteriet är 0,4 A (med säkringar för innerbelysning och elektronikmodul borttagna)
Batteriet sjönk från 12,49 V till 12,13 V (på 12 tim)
Konstant förbrukas c:a 5w någonstans.

Har haft bilen på volvo verkstad men de hittar inget fel. Bilen laddar som den skall och batteriet är felfritt och nästan nytt)
#562672
Problemet LÖST!!

Snabb sammanfattning: Bilen laddade ur batteriet från Fredag kväll till Måndag morgon. Mot slutet av veckan började man märka att det snart var dax att ladda batteriet. Började med att byta batteri då det inte är gjort tidigare under de 7 år jag ägt bilen. Hjälpte inte. Började få service med. på larmet och drog slut sattsen efter att ha läst på USA forum att det måste vara Larm sirenen som är orsaken till urladdningen. Hjälpte inte.
Mätte upp bilen med hjälp av tång amp meter. Drog ur säkring efter säkring men kunde inte hitta vilken förbrukare som var strömtjuven. Tröttna till sist och tänkte att OK jag får väl leva med att ladda över helgerna.
Tröttnade tillslut på det med och tog tag i det hela efter semestern. Mätte upp bilen ytterligare en gång och denna gången med lite mer erfarenhet. Lyckades tillslut att konstatera att det var generatorn som tjuvade. Pratade med lite folk som har koll på generatorer och allt lutade åt laddregulatorn. Och i dag byttes den mot en ny.

Jag har valt att byta regulatorn med generatorn på plats i bilen. Detta för att behöva riva så lite som möjligt i bilen eftersom jag INTE är mekaniker ( har dock INTE tummen mitt i handen.)
Började givetvis med att koppla bort batteriet och lät bilen stå ett par timmar så innan jag började skruva.
På min bil sitter det ett lock på kortsidan av generatorn. Detta locket sitter med en 16? mutter överst, nedan för den sitter + kabelanslutningen med en 12? mutter och bakom kabel ytterligare en 12? mutter. In mot grenröret sitter en stjärnskruv och det är denna stjärna som är den trixiga biten, lyckades efter lite svordommar få bort även den.

Bort med locket och där bakom sitter regulatorn. Den sitter med tre stjärnskruvar hyffsat enkla att få bort.

Dit med nya regulatorn och sätt i hop i omvänd ordning.

Tillbaka med batteriet och mätte upp strömmen. Till min glädje var den 0A!!!

Startade bilen och mätte laddningen på tomgåmg = ca 14,5V

Det gick att byta regulatorn på plats, detta tog mig som inte är mekaniker och aldrig gjort det tidigare 45 minuter. Jag har ganska små händer vilket är till stor fördel för det är riktigt trångt att skruva där.

Problemet LÖS!!!!

Ja ha har en b3, är väl samma bil och mo[…]

Mellanrum innerskärm

Kan lika gärna vara lite för snabbt mon[…]

Det är rätt skruvar, 4 st. Luftfiltret ([…]

xc70 -16 VOC problem

Köpte en xc70 -16 på bilfirma ej Volvo […]